CHP'den milletvekili söğüşleyen küçük ortaklar satışa başladı! Gelecek Partisi yerel seçimlere kendi logosu ve ismi ile gireceğini ilan etti

28 Mayıs'taki seçimlerde CHP'yi adeta kazıklayarak milletvekili söğüşleyen küçük ortaklar Kemal Kılıçdaroğlu'nu satmaya başladı. Geride bıraktığımız günlerde CHP listelerinden seçime girmelerinin hata olduğunu söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, resmen yerel seçimlere partisinin kendi ismi ve logosu ile gireceğini duyurdu.

Giriş Tarihi 13 Ağustos 2023, 19:56 Güncelleme 14 Ağustos 2023, 00:53
CHP’den milletvekili söğüşleyen küçük ortaklar satışa başladı! Gelecek Partisi yerel seçimlere kendi logosu ve ismi ile gireceğini ilan etti

İÇİNDEKİLER

28 Mayıs'taki tarihi hezimetin ardından paramparça olan 8 benzemez arasındaki kaos ve kavga her geçen vites yükseltiyor.

YEREL SEÇİMLERE KENDİ LOGOSU VE İSMİ İLE GİRECEĞİNİ İLAN ETTİ I VİDEO İZLE



İYİ Parti ve CHP hattında sular durulmazken Meral Akşener'in kurmayları defaatle seçimin CHP ve Kılıçdaroğlu yüzünden kaybedildiğini dillendirirken; "CHP'siz yerel seçim" söylemleri eylem kazanmaya yavaş yavaş başladı.



KÜÇÜK ORTAKLAR BAŞ KALDIRDI
CHP ve İYİ Parti arasındaki gerginlik sürmeye devam ederken CHP'de 38 vekil tokatlayan küçük ortaklarda yerel seçimlere tek başlarına gireceklerinin sinyalini vermeye devam ediyor.



"EN SON TERCİHİM CHP LİSTELERİNDEN GİRMEKTİ"
Geride bıraktığımız günlerde CHP listelerinden seçime girmelerinin hata olduğunu söyledi. "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti." diyen Davutoğlu, "Her şeyi denedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm. Bu sağ seçmen CHP'ye oy vermez beraber olalım dedim." ifadelerini kullanmıştı.



SÖĞÜŞ BİTTİ SATIŞ BAŞLADI
Tüm bu yaşanan sürecin ardından CHP'den 10 milletvekili tokatlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere, ileride söz konusu olabilecek ittifaklar mahfuz tutulmak şartıyla Türkiye'nin bütün belde, ilçe ve illerinde kendi logo ve isimleriyle gireceklerini bildirdi.

YEREL SEÇİMLERE KENDİ LOGOSU VE İSMİ İLE GİRECEĞİNİ İLAN ETTİ I VİDEO İZLE



"GELECEK PARTİSİ OLARAK GİRECEĞİZ"
Yerel seçimlerle ilgili aldıkları karara değinen Davutoğlu, "Her siyasi partinin, siyasi hareketin aşaması var. Bizim için de siyaset bugün başlıyor. Burada başlıyor ve Türkiye'nin her yerinde yayınlanacak. Yerel seçimlerle ilgili partimizin başkanlık kurulunda yerel seçimlerle ilgili önemli karar aldık. Genel Sekreterimiz bütün teşkilatlarımıza bunu duyurdu. İleride söz konusu olabilecek ittifaklar mahfuz tutulmak şartıyla Türkiye'nin bütün belde, ilçe ve illerinde Gelecek Partisi logosu ve ismiyle seçimlere gireceğiz." diye konuştu.



CHP'yi satarak kendi parti logusu ve ismi ile resmen girecğini açıklayan Davutoğlu sözlerinin devamında , "Şimdiden 100'e yakın, adaylar ve isimler konusunda aldığımız talepler var. Her il ve ilçede değerlendirme yapacağız. Bazı yerlerde eğer şu veya bu partiyle birlikte olmamız seçimi kazanmamızı sağlayacaksa bundan da çekinmeyeceğiz. Ama Türkiye genelinde ilkesel olarak kendi logomuz ve ismimizle gireceğiz." dedi.



Diğer bir küçük ortak olan Saadet Partisi ile görüşeceklerini söyleyen Davutoğlu, "Yerel seçimlerde aday isimleri, parti isimleri kadar önemlidir. En iyi adayların en iyi şekilde seçime girmesi için bütün teşkilatlarımıza şimdiden çalışmalara başlama tavsiyesinde bulunuyorum. Sadece başkanlar değil, il genel meclis üyeliklerine de aktif olarak katılacağız." ifadelerini kullandı.



"MİLLET İTTİFAKI KURMUŞUZ, HDP'Yİ DE İNKAR ETMEMEK LAZIM"
Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir de Davutoğlu'nun, "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti" sözlerine tepki gösteren CHP'lilere eleştiride bulundu.

"Yüzde 48'i kiminle aldınız?" diyen Demir, şunları kaydetti:

Millet İttifakı'na desteği için HDP'ye teşekkür eden Demir, "El birliğiyle Millet İttifakı kurmuşuz burada, HDP'yi de inkar etmemek lazım. HDP'li arkadaşlara da buradan teşekkür ediyorum. Çünkü onlar da sahiplendiler, oy verdiler ve destek oldular." dedi.