CHP'li Mansur Yavaş'tan indirim yerine bindirim! Ankaralının çilesi bitmiyor: Türkiye’nin en pahalı suyunu içiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş vasat belediyeciliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Göreve gelmeden önce su konusunda indirim yapacağım diyen Yavaş, yaptığı zamlarla Ankaralıları, Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanmaya mahkum etti. Mansur Yavaş'ın başarısız belediyeciliği A Haber'de yayınlanan Satır Arası programında değerlendirildi. ABB AK Parti Grup Başkenvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse acı tabloyu gözler önüne serdi.

Giriş Tarihi 13 Ağustos 2023, 01:16 Güncelleme 13 Ağustos 2023, 01:17
CHP’li Mansur Yavaş’tan indirim yerine bindirim! Ankaralının çilesi bitmiyor: Türkiye’nin en pahalı suyunu içiyor

İÇİNDEKİLER

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı iken 18 Mart 2019 tarihinde Nallıhan'daki düzenlediği mitingde, "Köylerde yaşayanların su ücretleri sembolik olarak 2 ya da 3 kuruşa indirilecek. Köylerdeki evlerin hemen hemen hepsine güneş enerjisi takacağım. İstiyoruz ki köylerde yaşayan vatandaşlarımız ne elektrik ne de su parası ödesin" iddiasında bulunmuştu.



Öte yandan "Su Allah'ın nimeti, indirim yapacağım" diyen Mansur Yavaş, göreve geldikten sonra verdiği vaatlerin hepsi yalan çıktı.



ABB AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, A Haber'de yayınlanan Satır Arası programında, CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 'vasat' belediyecilik performansını değerlendirdi. Yavaş'ın su konusu üzerinden yaptığı spekülasyonları değerlendiren Köse şu ifadeleri kullandı:



"SUYU VE ELEKTRİĞİ KÖYLERE ÜCRETSİZ VERECEĞİM DİYORDU"
Mansur Yavaş, su konusu üzerinden çok spekülasyon yaptı. Suyun fiyatını arttıramayacağım dedi sürekli bir şekilde, peki ne yaptı indirdi mi? Hayır tam tersine bindirdi.

Sadece konu su da değil. Güneş enerjisi konusunda da barajların üstünü kapatacaktı ve güneş enerjisi santralleri yapacaktı. Köylülere burada, suyu ve elektriği ücretsiz vereceğim diyordu. Peki bugüne kadar bir kere bile söylediğini yapabildi mi? Yapamadı.



"FAHİŞ BİR FİYAT SÖZ KONUSU"
İnsanlara öyle bir hayal kurdurdu ki insanlar suyu ücretsiz alacağını bile düşündü. Bunlar büyük yalanlar. Vatandaş açısından baktığımızda geçen yıl su fiyatları öyle bir yükseldi ki, normalde 5 TL olan su, 0-15 m3 18,1 TL olurken, geçtiğimiz yıl 5 TL olan, 15-30 m3 su 25,3 TL'ye yükseltildi.

Özellikle fiyatlarda bir hareketlenme oldu, bunu herkes görüyor kabul ediyor doğal olarak ve bununla ilgili mücadeleler yapılıyor. Buradaki rakamlardaki artış ÜFE oranında, TÜFE değil. Dolayısı ile 2 katı gibi bir rakam da oradan geliyor, yani burada fahiş bir fiyat söz konusu.



"ANKARA TÜRKİYE'NİN EN PAHALI SUYUNU İÇİYOR"
Biz dedik ki bu fiyatlar çok yüksek, bu işi ÜFE değil de TÜFE oranında yapalım. Bu konuda da Meclis'te bir karar aldık ve bizim kararımızı veto etti. Tekrar bir karar aldık, bu sefer de bizi mahkemeye verdi. Maalesef Ankara halkı şu anda Türkiye'nin en pahalını suyunu içiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN