CHP'nin yerli ve milli alerjisine tepki! Eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş: Doğalgaz bulunuyor üzülüyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerli ve milli projelerle ilgili rahatsızlığı aprti içinden isimlerin de tepkisini çekiyor. İHA/SİHA adımları, TOGG, doğalgaz ve petrol arama çalışmaları karşısında gayrimilli bir duruş gösteren partiye, önemli bir eleştiri geldi. Eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş parti yönetimini hedef alarak, "İHA, SİHA yapıyoruz karşılar, doğal gaz bulunuyor üzülüyorlar." diye konuştu. CHP'nin FETÖ'ye karşı tavrını da eleştiren Ateş, "Eğer partimiz dik dursaydı bu 15 Temmuz darbe girişimi de olmazdı." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2023, 06:46 Güncelleme 07 Ağustos 2023, 09:48
CHP’nin yerli ve milli alerjisine tepki! Eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş: Doğalgaz bulunuyor üzülüyorlar

İÇİNDEKİLER

CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, partisinin yerli ve milli projelere yönelik karşıt tavrına, FETÖ ile kirli işbirliğine tepki gösterdi.

"FETÖ'YE KARŞI DİK DURMADI"
"Benim de içinde bulunduğum CHP yönetimi FETÖ'ye karşı dik durmadı" diyen Ateş, "FETÖ'ye karşı Sayın Bahçeli ve MHP dik durdu kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında partisine yönelik itiraflarını sürdüren Ateş, "Eğer partimiz dik dursaydı bu 15 Temmuz darbe girişimi de olmazdı." dedi.

"DOĞALGAZ BULUYORUZ ÜZÜLÜYORLAR"
Ateş, darbecilere karşı milletin sergilediği tutuma da vurgu yaptı.

Ateş, "Millet bu ülkenin birliğinin, bütünlüğünün, milli güvenliğinin, bekasının tehlikeye girmesine evet demedi. Sayın Erdoğan'ın seçilmesinin altında yatan bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü Sayın Erdoğan'ın sahip çıkacağı yönündeki olgudur ve bu da görülüyor. İHA, SİHA yapıyoruz karşılar, doğalgaz buluyoruz üzülüyorlar." diye konuştu.

BAYRAKTAR'I HEDEF ALDI
Seçim döneminde terör koalisyonunun ortak adayı olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bayraktar ve savunma sanayinde yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamalarıyla tepki çekmişti.



KILIÇDAROĞLU'NDAN BAYKAR'A ELEŞTİRİ
Kılıçdaroğlu, İzmir'de yaptığı açıklamada, "Sadece özel sektöre verirseniz bu da Türkiye için büyük bir risk. Neden? Yarın fabrikayı kalktı Amerikalılara sattı. Ya da bizim tank paleti verdiğimiz gibi Katarlılara verdi. Olmaz. Dünyanın bütün demokrasilerinde, otoriter rejimlerinde savunma sanayi mutlaka devletle beraber yürümek zorundadır. Çünkü silahı kullanacak olan kim? Ordu kullanacak." diye konuşmuştu.

YATIRIM DÜŞMANLARI
Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi enerjiye ilişkin yatırımları da çoğu kez hedef aldı.

KILIÇDAROĞLU ÜLKEMİZİN YATIRIMLARINA DÜŞMAN
Geçtiğimiz dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Enerji santralleri yapıyoruz, şantiyeleri basıp, yaptırmayız diyorlar. Akkuyu'da nükleer enerji yatırımı yapıyoruz, yaptırmayız diyorlar. Doğal gaz araması yapan gemilerimiz Doğu Akdeniz'deyken, ne işimiz var Libya'da diyorlar." açıklamasında bulunmuştu.

Varank, "Gidin araştırın, Saros körfezinde yapacağımız LNG terminaline kim karşı çıkmış. O işi engellemek için CHP milletvekilleri neler yapmış. O terminali bitirmiş olsaydık belki bugün bu sorunu hiç yaşamayacaktık." diyerek takoz siyasetini ifşa etmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN