Son dakika: Mardin'de nokta operasyon! 3 terörist imha edildi

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin'in Nusaybin ilçesi Bagok kırsalında düzenlenen 'Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Gündüz' operasyonunda 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, "Operasyonu gerçekleştiren kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2023, 13:48 Güncelleme 05 Ağustos 2023, 14:25
Son dakika: Mardin’de nokta operasyon! 3 terörist imha edildi

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin kırsalında düzenlenen operasyonda, 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

"MİLLETİMİZİN DUASI SİZİNLE"
Yerlikaya'nın, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamaya göre, Mardin İl Jandarma Komutanlığının istihbari çalışmaları sonucu Nusaybin ilçesi Bagok kırsalında J-SİHA ile tespit edilen teröristler, dün Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16'lar ve ATAK taarruz helikopterleriyle ateş altına alındı.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde Mardin İl Jandarma Komutanlığından jandarma özel harekat ve komando ile güvenlik korucularının yer aldığı timler tarafından yapılan Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Gündüz Operasyonu kapsamında, bu sabah 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Bakan Yerlikaya, "Operasyonu gerçekleştiren kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek." ifadesini kullandı.

Paylaşımda, operasyona ait görüntüler de yer aldı.

OPERASYONLARDA SON BİLANÇO
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Şehir Buluşmaları' programı kapsamında Manisa'yı ziyaret edip, çeşitli temaslarda bulundu. Programda, Bakan Yerlikaya'nın yanı sıra AK Parti Manisa milletvekilleri, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı ve partililer yer aldı.

"172 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"
Buradaki konuşmasında İçişleri Bakanlığı'nda 62'nci günü olduğunu vurgulayan Bakan Ali Yerlikaya "Şimdi sizlerle, terör, siber suçlar, uyuşturucu ve göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye ilişkin 60 günlük rakamları paylaşacağım. Son 60 günde bölücü terör örgütü FETÖ, DEAŞ ve aşırı sol terör örgütleriyle mücadelede kapsamında toplam 29 bin 32 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda 172 terörist etkisiz hale getirildi, 540'ı tutuklandı. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 148'i bölücü terör örgütü, 22'si DEAŞ, 2'si aşırı sol terör örgütü mensubuydu. FETÖ'ye yönelik yapılan 1020 operasyonda da 254 kişi tutuklandı. Siber Suçlarla Mücadele kapsamında ödeme, bilişim ve bahis suçları ile çevrimiçi çocuk müstehcenliğine karşı 168 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda da 219 kişi tutuklandı. Sanal devriyelerimiz 10 bin 722 suç unsuru paylaşım tespit ederken, suç gelirleri ile mücadele kapsamında, 662 milyon TL para ve mal varlığına el koyuldu" dedi.

"33 BİN 295 OPERASYON DÜZENLENDİ"
Uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenledikleri operasyonlara da değinen Bakan Yerlikaya, "Geleceğin teminatı sevgili gençlerimizi, vatandaşlarımızı, aile birliğimizi ve geleceğimizi tehdit eden uyuşturucu ve tacirlerine karşı, son 60 günde 33 bin 295 operasyon düzenledik. Bu operasyonlar sonucu 4 bin 030 kişi tutuklandı. Uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Sokak sokak peşlerindeyiz. Vatandaşlarımızı zehirlemeye çalışanlara hayatı dar edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"17 BİN 258 DÜZENSİZ GÖÇMEN SINIR DIŞI EDİLDİ"
Son 60 günde, düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 2 bin 548 operasyon gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bakan Yerlikaya, "Bu operasyonlarda da 1385 düzensiz göçmen organizatörü ile 35 bin 867 düzensiz göçmen yakalandı. Bunlardan işlemleri tamamlanan 17 bin 258 düzensiz göçmen sınır dışı edildi. Diğerlerinin de sınır dışı işlemleri devam ediyor. Bu göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin de nefeslerini keseceğiz. 81 il ve 922 ilçemizde, ülkemizi karış karış gezip, 'Şehir Buluşmaları'nı gerçekleştiriyoruz ve milletimizin sinesinde halkımızla hemhal oluyoruz. Bu buluşmalarımızda, her zaman olduğu gibi milletimizin sesine kulak vereceğiz. Esnaflarımızın çayını içip, gençlerimizle bir araya geleceğiz" diye konuştu.

"600 BİN PERSONEL İLE ÇALIŞIYORUZ"
İçişleri Bakanlığı olarak 600 bin personel ile Yeşil Vatan'da, Mavi Vatan'da, Siber Vatan'da, aşılmaz denilen dağlarda, derin vadilerde, çıkmaz sokaklarda, asayişten uyuşturucuya, terörle mücadeleden göçmen kaçakçılığına kadar, halkın huzur ve güveni için canla başla çalıştıklarını ifade eden Bakan Ali Yerlikaya, "Çalışmaya da devam edeceğiz. Hedeflerimiz, kriterlerimiz var. Anbean takipteyiz. Her ay, analitik değerlendirmeler yaparak, suçları önleyici hizmetlere odaklanıyoruz. Aynı zamanda suçların aydınlatılmasına yönelik çalışmalarımıza hız veriyoruz. Sahada etkin olacağız. Çevrimiçi olarak sanal dünyada da etkin olacağız. Düzensiz göçle, uyuşturucuyla, suç ve suçlularla mücadelede etkin olacağız. Terörle mücadelemiz, son terörist etkisiz hale gelesiye kadar azim ve kararlılıkla devam edecek" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN