Başkan Erdoğan bizzat yerinde inceledi! Göğsümüz kabardı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar Merkezi'nde, İDEF'23 16’ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreninde konuştu. Konuşmasının ardından fuarı gezen Başkan Erdoğan, Türkiye'nin gücüne güç katacak yerli üretim ürünlerini inceleyerek firma yetkilileri ile birebir konuştu.TÜYAP'da gerçekleştirilen fuara TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile İstanbul Valisi Davut Gül de katıldı.

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2023, 21:53 Güncelleme 28 Temmuz 2023, 22:13
Başkan Erdoğan bizzat yerinde inceledi! Göğsümüz kabardı

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar Merkezi'nde, İDEF'23 16'ncı Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Kapanış Töreninde konuştu.

BAŞKAN ERDOĞAN BİZZAT YERİNDE İNCELEDİ I VİDEO İZLE

Konuşmasının ardından fuarı gezen Başkan Erdoğan, Türkiye'nin gücüne güç katacak yerli üretim ürünlerini inceleyerek firma yetkilileri tebrik etti.

TÜYAP'da gerçekleştirilen fuara Programa TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile İstanbul Valisi Davut Gül de katıldı.

16'ıncısı düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (İDEF'23) yerli ve milli olarak ürettilen birçok araç boy gösterdi. 21 yılda ortaya çıkan gelişmelerin gün yüzüne çıktığı fuarda çok sayıda firma vardı.

Fuara savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayisi alanlarında doğrudan ya da dolaylı olarak faaliyet gösteren yerli ve yabancı yaklaşık 1000 firma katılıyor.



ÇİNLİ ŞİRKET SAYISI DİKKAT ÇEKTİ
IDEF'23, bu yıl yaklaşık 25 yabancı ülkeden gelen şirketlere ev sahipliği yaptı. Son dönemde savunma sanayii yatırımlarıyla ilgi çeken Çin Halk Cumhuriyeti de bu yabancı ülkeler arasında bulunuyor ve fuara tam tamına 66 tane Çinli şirket katılım sağladı.

Bu, kabaca fuara katılacak toplam yabancı şirketlerin %30-40'ına tekabül ediyor. Çinli şirketler son dönemdeki birçok fuara, yüksek katılım sağlıyorlar. Ancak IDEF'23 için oran gerçekten doruk noktalara ulaşmış durumda.

Bahsi geçen bu 66 Çinli şirketin faaliyet alanları oldukça çeşitli. Çin'in en büyük ilk 30 savunma sanayii şirketinin neredeyse tamamına yakını, havacılık ve askeri gemi inşa alanında faaliyet gösteriyorlar.

Kapgan arazi aracı fuarda sergileniyor.

Havelsanın uçuş simülatörü

Barkan 2 insansız kara aracı

Silahlı dron Songar

Ghost Roboticsin v60 robot köpeği

Hürkuş

Gökbey

Anka

Yerli ve milli zırhlı polis aracı TULGA 4x4 SUV

METEKSAN Savunma tarafından geliştirilen MERT Taşınabilir Elektronik Taarruz Sistemi

Savunma sanayiinde yerli ve milli hibrit askeri araç Pusat

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN