Son dakika: Halkın ekmeğine göz diktiler! Önce İstanbul'da ardından Ankara'da %66 zam kararı

Son dakika haberi... CHP'li belediyelerde zam furyasının önü alınamıyor. Geçtiğimiz günlerde "EGO zarar ediyor" diyerek ulaşıma yüzde 57 zam yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, şimdi de halk ekmeğe yüzde 66 zam yaptı. Zam kararının ardından 250 gram ekmeğin satış fiyatı 5 lira oldu. CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi de geçtiğimiz günlerde ABB gibi halk ekmeğe yüzde %66 zam yapmıştı.

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2023, 17:03 Güncelleme 27 Temmuz 2023, 14:17
Son dakika: Halkın ekmeğine göz diktiler! Önce İstanbul’da ardından Ankara’da %66 zam kararı

İÇİNDEKİLER

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'nin ekmeğe zam kararının ardından, sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne geldi. ABB Başkanı Mansur Yavaş, 4 buçuk yıldır Ankara'ya kayda değer tek bir hizmet kazandıramadığı gibi borç yükünü artırdı. Yavaş yönetimini, beceriksiz politikalarının faturasını halka kesmeye başladı.

ÖNCE İSTANBUL'DA ARDINDAN ANKARA'DA %66 ZAM KARARI I VİDEO İZLE

Ankara'yı sosyal medyada yaptığı algı çalışmasıyla yöneten Yavaş, vatandaşın cebine göz dikti.

Ulaşıma yaptığı yüzde 57 oranında zamla beraber bir biniş ücreti 15 TL olurken 27 Temmuz'dan itibaren de halk ekmeğin zamlı satılacağını duyurdu.

YÜZDE 66 ZAMLA 5 LİRAYA ÇIKARDI
Geçtiğimiz günlerde toplu ulaşıma yaptığı yüzde 57 oranındaki zamla 9 TL olan bir biniş ücretini 15 TL'ye çıkaran Yavaş'a vatandaşlardan tepki yağarken bir zam da Ankara Halk Ekmek Fabrikası tarafından yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Ankara Fırıncılar Odası tarafından 200 gram ekmeğin fiyatı 6 buçuk liraya çıkarılırken piyasa ekmeğine yapılan zammı fırsata çeviren Yavaş yönetimi 3 lira olan halk ekmeğinin 5 liraya satılacağını duyurdu.

Halk Ekmek Fabrikası'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "27 Temmuz 2023 Perşembe gününden itibaren 250 gramlık normal ekmeğimiz tüm satış noktalarımız ve Halk Ekmek büfelerinde 5 TL'den satılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

ZAMMA BÜYÜK TEPKİ YÜKSELDİ
Önce ulaşıma sonra da halk ekmeğe yapılan zamma Ankaralılardan tepki yağdı.

Sinem Nazende, "Halk ucuz ve kaliteli ekmek yesin diye AK Parti halk ekmekleri kurdu. Bunlar rant kapısı yaptı şaka gibi" ifadelerini kullandı.

Necmettin Kılıç ise, "İşleri güçleri dalavere. İnsanların cebine göz dikmek nasıl bir zihniyet anlamıyorum" dedi.

Safiye Koçak da, "Yıllardan beri AK Parti döneminde ucuz olmasına rağmen kar ediyordu şimdi fırın ekmeğiyle yarışıyor fiyat konusunda halk ekmek" diye konuştu.

Orhan Özkan, "Mahvettiler halk ekmeği, hafta sonları ailemle gider su böreğimizi, simitlerimizi yerdik. Şimdi yenecek durumda değil. Pis ve lezzet yok. Buna rağmen pahalı" şeklinde konuştu.

Ökkeş Yılmaz, "Fakir fukaranın ekmeği ile oynamak sonlarının geldiğinin işaretidir. Beslenmemizde büyük payı olan ekmeği çok görenler iflahh olmaz. Y1erde bulduğumuz ekmeği alır öper ayakaltında çiğnenmesin diye yüksek yere bırakırız. Ekmek bizim bu kadar önemlidir" diyerek tepki gösterdi.

İBB DE ZAMLANDIRDI
CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Halk Ekmek AŞ tarafından üretilen ve 3 liradan satılan normal ekmeğin fiyatı, yüzde 66,6 artışla 5 liraya çıkarılmıştı.



%66 ZAM KARARI
İBB'ye bağlı İstanbul Halk Ekmek ürünlerine 28 Temmuz'dan geçerli olmak üzere zam yapıldı. Gelen yüzde 66'lık zamla birlikte, en çok satılan 250 gramlık normal ve kepekli ekmeğin fiyatı 3 TL'den 5 TL'ye çıktı.

Halk Ekmek'in diğer ürünlerinin yeni fiyatları şöyle:

– 500 gramlık organik tam buğday ekmeği 25 TL

– 400 gramlık tam buğday ekmeği 20 TL

– 500 gramlık çok tahıllı ekmek 22.5 TL

– 400 gramlık çavdar ekmeği 20 TL

– 350 gramlık ruşeymli ekmek 20 TL

– 670 gramlık tost ekmeği 20 TL

– 500 gramlık kepekli tost ekmeği 20 TL

– 350 gramlık hamburger ekmeği 18.50 TL

– 350 gramlık sandviç ekmeği 18.50 TL

– 400 gramlık tam buğday unlu sandviç ekmeği 17.50 TL

– 400 gramlık çavdarlı sandviç ekmeği 17.50 TL



EKMEK, SU VE SÜT VE BEDAVA OLACAKTI
Ekrem İmamoğlu'nun zam kararına büyük tepkiler yağmaya devam ederken, veripte tutamadığı sözler tekrar akıllara geldi. Bilindiği üzere Ekrem İmamoğlu 2019 belediye seçimlerinde İstanbulluyu kandırarak ekmek, su ve sütün ücretsiz olacağını söylemiş ve bir kez daha bir sözünü daha yerine getirmediği gözler önüne serilmiş oldu.



ŞOV FABRİKASI HALA AKILLARDA
Geçtiğimiz dönem İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun şov yaparak açtığı Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası ile ilgili bomba detaylar ortaya ortaya çıkmıştı. Görüntülerde ekmek üretim makinelerinin çalışmadığı görülmüş ve büyük tepkilere neden olmuştu.

Ekrem İmamoğlu'nun sağ kolu olarak bilinen Murat Ongun da bu skandal olayı kabul etmişti. Ekmek üretilmemesinin nedenin ise makinaların arızalı olmasından ve İstanbullunun ekmek ihtiyacının olmadığından kaynaklandığını dile getirmişti.



HALK EKMEK BÜFELERİNİN SAYISI VE ÜRETİM KAPASİTESİ DÜŞÜRÜLDÜ
Halk Ekmek büfelerinin sayısı ve üretim kapasitesinin Ekrem İmamoğlu'nun yönetime gelmesiyle organize bir şekilde düşürüldü ve ekmek satışlarının kasıtlı olarak yavaşlatıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN