Kayaşehir - Kirazlı metrosunda skandal görüntü! Zam çok temizlik yok! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu vatandaşa tozlu koltuk reva görüyor!

Son dakika haberleri... İstanbullulara seçim öncesinde ulaşım için vaat üzerine vaat veren Ekrem İmamoğlu'nun sözlerinin sadece oy almak için olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Ulaşımı vatandaşa çile haline getiren Ekrem İmamoğlu yönetimi yüzde 57 zam teklifinde bulunurken gelen bir görüntü şoke etti. Kayaşehir - Kirazlı metro hattında çekilen videoda koltukların toz içinde olduğu görüldü.

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2023, 11:50 Güncelleme 26 Temmuz 2023, 12:58
Kayaşehir - Kirazlı metrosunda skandal görüntü! Zam çok temizlik yok! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu vatandaşa tozlu koltuk reva görüyor!

İÇİNDEKİLER

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmeden önce verdiği en büyük vaatlerden biri ulaşımdı. Ancak İstanbullunun başına en çok bela olan alan da ulaşım.

Kaza yapan İETT otobüsleri, arızalanan metro ve metrobüsler İstanbulluyu canından bezdirmişken geçtiğimiz günlerde yüzde 57 zam isteyen İBB'nin toplu taşıma araçlarını temizlemediği ortaya çıktı.

KOLTUKLAR TOZ İÇİNDE
Kayaşehir - Kirazlı metro hattında çekilen görüntülerde koltuklar toz içerisinde.

Koltuklardaki kiri gösteren bir video çeken vatandaş, "Kirazlı metrosunda temizlik sıfır" dedi. Videoda koltuğa eliyle vuran vatandaşın el izinin koltuğa çıktığı görüldü.

İBB YÜZDE 57 ZAM İSTEDİ!
UKOME'nin alt komisyon toplantısında İBB, taksi başta olmak üzere toplu taşımaya yüzde 57'lik zam talep etti. İBB'nin talebine göre, aylık abonman 777 TL'den 1219 TL'ye, öğrenci abonmanı 140 TL'den 219 TL'ye, tam bilet 9,90'dan 15,5 TL'ye, öğrenci bileti 4,83 TL'den 7,5 TL'ye, taksi indi-bindi ise 40 TL'den 62 TL'ye çıkıyor.

BAKANLIK REDDETTİ
Ancak alt komisyon toplantısında bakanlık temsilcileri, İBB'nin yüzde 57'lik teklifini fazla buldu. Bu durumda, UKOME ana toplantısında da yüzde 57'lik zam teklif edilirse, kabul edilmeyebilir. Eğer teklif kabul edilmezse, UKOME olağanüstü olarak toplanıp daha az bir zam yapabilir.

VAATLERİ FOS ÇIKTI
İmamoğlu, seçilmek için ne vaat ettiyse göreve geldikten sonra tam tersini yaptı.

"HAYATI UCUZLATACAĞIZ" DEDİ ZAM ÜSTÜNE ZAM YAPTI
Seçimden önce "Hayatı ucuzlatacağız" diyen İmamoğlu vaatlerini sıralarken başta ulaşım ve suya yüzde 40'a varan indirim yapacağını söylemişti. İmamoğlu söylediğinin tam aksine su ve ulaşıma zam üstüne zam yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbulkart ile ilgili sosyal medya hesabından dün bir açıklama yaptı. İstanbulkart hesabından yapılan duyuruda öğrencilere seslenilerek "Öğrencilerin dikkatine; YÖK ve MEB'den alınan verilere göre öğrenci statüsü biten İstanbulkartlar bugünden itibaren tam tarifeye dönüştürülecektir" ifadeleri yer aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN