Yavru Vatan'dan tanınma yolunda dev adım: Ercan'a uluslararası uçuşlar çok yakın!

Başkan Erdoğan'ı, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar karşıladı. Ercan Havalimanı'nın 10 milyon yolcu ağırlayacağı açıklandı.Tüm dünyaya çağrı yapan Başkan Erdoğan, "Uluslararası toplumu, KKTC'ye yönelik hukuki temelden yoksun, tamamen siyasi kısıtlamaları kaldırmaya davet ediyorum" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Temmuz 2023 Güncelleme 21 Temmuz 2023, 07:01
Yavru Vatan’dan tanınma yolunda dev adım: Ercan’a uluslararası uçuşlar çok yakın!

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, üç günlük Körfez ziyaretini tamamladıktan sonra dün 20 Temmuz Özgürlük ve Barış Bayramı Töreni'ne katılmak üzere KKTC'ye geldi.

DÜNYAYA ÇAĞRI: GERÇEKLERE SIRTINIZI DÖNMEYİN
Başkan Erdoğan, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı resmi törenine katıldı. Erdoğan, "BM kürsüsünden yaptığım tarihi çağrıyı tekrarlıyorum. Gelin Ada'daki gerçeklere sırtınızı dönmeyin KKTC'yi bir an evvel tanıyın" dedi. Erdoğan şöyle devam etti: Federal bir çözümün mümkün olmadığını herkes anlamalıdır, adil bir çözüm istiyoruz. Anavatan Türkiye, Kıbrıs Türkü'nün egemenliğinin, varlığının her zaman garantörü olacaktır. Ada'da eşit statü kabul edilmeden yeni bir müzakere söz konusu değildir.



Uluslararası toplumun haksız ve hukuk dışı uygulamaları nedeniyle Ercan Havalimanı ile yalnızca Türkiye'ye doğrudan uçuşlar gerçekleştiriliyor. Burası uluslararası sivil havacılık örgütü standartlarında hava trafik hizmeti sağlıyor.


Havalimanında gelişmiş teknoloji ile yerli ve yabancı yolculara hizmet sunulmaktadır. Bu yeni terminalin ve pistin uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değildir.


Bu vesileyle uluslararası toplumu, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin uğradığı izolasyonu haklı gösterecek hiçbir BM Güvenlik Konseyi kararı bulunmadığını söyleyen dönemin Genel Sekreteri Kofi Annan'ın da çağrısına kulak vermeye çağırıyorum.


Hukuki temelden yoksun tamamen siyasi bu kısıtlamaları kaldırmaya davet ediyorum. Kıbrıs Adası'nda tahakkümü, gerginliği ve çatışma kültürünü değil eşit iki devletin yan yana birlikte yaşama idealini destekleyin çağrımı yineliyorum...

Erdoğan, "Yeni terminal eskisine kıyasla 6 kat büyütüldü. Artık 10 milyon yolcuya hizmet verebilecek. Daha modern olan terminal, turizme doğrudan katkı yapacaktır" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN