Başkan Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü ve milyon dolarlık anlaşma imzalandı!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Katar'daki temaslarını tamamlamasının ardından Körfez turunun son durağı Birleşik Arap Emirlikleri'ne geldi. BAE ile 50.7 mılyar dolarlık 13 anlaşmaya imza attı. Öte yandan Al Nahyan, Erdoğan’a Devlet Nişanı sunarken, Başkan Erdoğan da Togg hediye etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2023 Güncelleme 20 Temmuz 2023, 16:18
Başkan Erdoğan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü ve milyon dolarlık anlaşma imzalandı!

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi. İki lider, "Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey" kurulmasına karar verdi.



Enerji, ulaştırma, altyapı, lojistik, e-ticaret, finans, sağlık, gıda, turizm, emlak, inşaat, savunma sanayii ve yapay zeka alanlarındaki işbirliğinin daha da geliştirileceği bildirildi.



TOGG GÜZEL HEDIYE
Başkan Erdoğan, Al Nahyan'a, "Pamukkale beyazı" renkte bir TOGG hediye etti. Sürücü koltuğuna oturan Al Nahyan, Erdoğan ile Abu Dabi'nin caddelerini gezdi.



Başkan Erdoğan 3 gün süren Körfez turunu dün Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) tamamladı. Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile bir araya geldi. Türkiye ile BAE, toplam 50.7 milyar dolarlık 13 anlaşmaya imza attı. Başkan Erdoğan, BAE ile imzalanan ortak mutabakat metnine yönelik, "İlişkilerimizi stratejik ortaklık düzeyine çıkartmış olacağız.

Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey mekanizmasıyla ilişkilerimizin en üst düzeyde düzenli şekilde ele alınmasını sağlayacağız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri ile imzalanan 50.7 milyar dolarlık anlaşmalara ilişkin "İhracat finansmanı, deprem tahvilleri, enerji, savunma, altyapı, teknoloji ve bankacılık dahil olmak üzere bir dizi sektördeki anlaşmalar, BAE'nin programımıza olan güvenini yansıtıyor" diye konuştu.



BİZE GÜÇ KATAR
Başkan Erdoğan, Katar ziyaretini değerlendirdi. "Görüşmelerimiz gayet iyi geçti" dedi. Yayınlanan bildiride "Türkiye- Katar ilişkileri, 1973'den itibaren stratejik ortaklık aşamasına gelene kadar niteliksel bir dönüşüm geçirmiştir" denildi.

Al Sani, Erdoğan'a, Katar'da yapılan 2022 Dünya Kupası finalinde oynanan ve Messi'nin imzaladığı topu gösterdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN