Mersin'de orman yangınları! Silifke'de kontrol altına alındı: Gülnar'da havadan ve karadan müdahale sürüyor

Mersin'in Silifke ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin canhıraş mücadelesi sonucu kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürerken bir yangın haberi de Gülnar ilçesinden geldi. Yangınının saat 17.00 gibi başladığını bildiren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bölgeye 12 hava aracının yönlendirildiğini, halihazırda 3 gece görüş hava aracı ve diğer kara araçlarıyla müdahalelin sürdüğünü ifade etti. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2023, 17:56 Güncelleme 17 Temmuz 2023, 06:26
Mersin’de orman yangınları! Silifke’de kontrol altına alındı: Gülnar’da havadan ve karadan müdahale sürüyor

İÇİNDEKİLER

Mersin'in Silifke ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Gülnar ilçesinde devam eden yangınlar çin canhıraş bir mücadele sürüyor.

Karakaya Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye helikopter, çok sayıda arazöz, ilk müdahale aracı ve Orman Bölge Müdürlüğü ekibi sevk edildi.


Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.


GÜLNAR'DA ORMAN YANGINI
Silifke'deki yangın kontrol altına alınırken bir yangın haberi de Gülnar'dan geldi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay Belen'deki yangındaki son durumu aktarmak üzere bağlandığı A Haber yayınında Mersin'in Gülnar ilçesinde yangın çıktığını söyledi.



HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR
Kavakoluğu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 3 söndürme helikopteri, çok sayıda arazöz, ilk müdahale aracı ve Orman Bölge Müdürlüğü ekibi sevk edildi.

Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.




3'Ü GECE GÖRÜŞLÜ 12 HAVA ARACIYLA MÜDAHALE
Akşam saatlerinde Hatay Belen'deki yangın bölgesinde bir kez daha açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gün içinde çıkan 19 orman yangınından 16'sının kontrol altına alındığını, Hatay, Mersin ve Çanakkale'dekilere müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

MERSİN'DEKİ ORMAN YANGININA MÜDAHALE EDİLİYOR I VİDEO İZLE





Gülnar yangınının saat 17.00 gibi başladığını bildiren Yumaklı, bölgeye 12 hava aracının yönlendirildiğini, halihazırda 3 gece görüş hava aracı ve diğer kara araçlarıyla müdahalelin sürdüğünü ifade etti.



Yumaklı şu ifadeleri kullandı;

Sabah 06.55'ten bu ana kadar yaklaşık 19 yangın, orta ve üstü çıktı. Bunların 16'sına müdahale edildi ve an itibarıyla kontrol altına alındı. Şu anda sorunumuz bu 3 yangın, bunlara konsantre olmuş vaziyetteyiz.



Hem İçişleri Bakanı'mız hem diğer kamu kurum kuruluşları, bölgelerin, illerin valileri çok yoğun bir şekilde yangının kontrol altına alınması için el ele, kol kola omuz omuza vermiş bir şekilde mücadele etmeye devam ediyorlar."