Sosyal medyadaki "namaz kılma" videosu nedeniyle gözaltına alınan güvenlik görevlisi serbest bırakıldı

Son dakika haberleri... Sosyal medya skandal bir görüntüyle sallandı. Üzerinde güvenlik görevlisi kıyafeti olan bir şahıs namazla alay etti. Sosyal medya üzerinden yayınlanan bu skandal videoya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında görüntüyü çeken şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan gözaltına alınan şüpheli, nöbetçi hakimlikteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2023, 14:07 Güncelleme 09 Temmuz 2023, 19:39
Sosyal medyadaki namaz kılma videosu nedeniyle gözaltına alınan güvenlik görevlisi serbest bırakıldı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, güvenlik görevlisi kıyafeti bulunan bir kişinin namaz kılma görüntüsü içerisinde kayda aldığı ve sosyal medya platformunda yayınlanan videoyu inceledi.

Savcılık, video içeriğiyle ilgili "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlattı.

SKANDAL GÖRÜNTÜLERİN ARDINDAN HAREKETE GEÇİLDİ
Şüphelinin tespiti ve gözaltına alınması yönünde emniyet birimlerine gerekli yazıların yazıldı.

ADRESİ BELİRLENDİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmada görüntüyü çeken şüphelinin kimliğini ve adresini belirledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Sosyal medya platformunda yayınlanan güvenlik görevlisi kıyafeti bulunan bir şahsın namaz kılma görüntüsü içerisinde kayda aldığı ve yayınladığı video içeriği ile ilgili olarak TCK nun 216. Maddesinde düzenlenen Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik veya Aşağılama Suçundan dolayı re'sen soruşturma başlatılmış ve şüphelinin tespiti ile gözaltına alınması yönünde emniyete müzekkere yazılmıştır" denildi.

SERBEST BIRAKILDI
Gözaltına alınan şüpheli D.Y. işlemleri için emniyete götürüldü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada gözaltına alınan D.Y'nin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

SERBEST BIRAKILDI
Sağlık kontrolünden geçirildikten ve adliyeye götürüldükten sonra soruşturma savcılığına çıkarılan zanlı, buradaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgusu tamamlanan şüphelinin, serbest bırakılmasına karar verildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN