Ekrem İmamoğlu'nun Osmanlı hazımsızlığı gün yüzüne çıktı! 125 yıllık 'Hamidiye Su' markasını HMD olarak değiştirdi!

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB'de bir skandala daha imza atıldı. 125 yıllık geçmişi ile kuruluşu Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid'e dayanan Hamidiye Su markasının ismi HMD olarak değiştirildi. Skandala ilişkin paylaşım yapan İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, "4 yılda İstanbul’a “bir bardak” yeni içme suyu kaynağı kazandıramayan İBB Başkanı bu konudaki vizyonsuzluğunu, beceriksizliğini ve çaresizliğini tarihi “Hamidiye Suyu” ismini değiştirerek kapatmaya çalışmış." ifadelerini kullandı. Öte yandan konuya ilişkin İBB'den adeta skandal bir açıklama yapıldı. İBB, yaptığı skandala 'ikinci markamızın ismi' savunmasını yaptı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 30 Haziran 2023, 19:50 Güncelleme 01 Temmuz 2023, 19:09
Ekrem İmamoğlu’nun Osmanlı hazımsızlığı gün yüzüne çıktı! 125 yıllık ’Hamidiye Su’ markasını HMD olarak değiştirdi!

İÇİNDEKİLER

CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi tepki çeken bir uygulamaya daha imza attı.

125 yıllık geçmişe sahip, kuruluşu Sultan 2. Abdülhamid'e dayanan ve adını Abdülhamid'den alan İBB iştiraki Hamidiye Su markasının ismi, yeni ambalajlarda ve şişelerde HMD olarak kullanmaya başlandı.

"İMAMOĞLU ÇARESİZLİĞİNİ BÖYLE KAPATMAYA ÇALIŞMIŞ"
Skandala ilişkin paylaşım yapan İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "4 yılda İstanbul'a "bir bardak" yeni içme suyu kaynağı kazandıramayan İBB Başkanı bu konudaki vizyonsuzluğunu, beceriksizliğini ve çaresizliğini tarihi "Hamidiye Suyu" ismini değiştirerek kapatmaya çalışmış. İstanbullular bu vizyonsuzluğu ve çaresizliği görüyor, İstanbullular her şeyin farkında." paylaşımını yaptı.


"NİTELİKSİZ TASARIMI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"
Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran İBB ve Beyoğlu Belediyesi Meclis Üyesi Kübranur Uslu ise, "İBB, Hamidiye Su'yu HMD yapmış. Neden? Hamidiye Su ile ilgili yapılması gereken pek çok şey bulunurken bu niteliksiz tasarımı anlamak mümkün değil." ifadelerini kullandı

İBB'DEN SKANDAL SAVUNMA
Öte yandan İBB sosyal medya hesabından skandal olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Söz konusu skandala 'ikinci markamızın ismi' savunmasını yapan İBB açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Hamidiye suyun adı HMD olarak değişti" iddiaları gerçek dışıdır. Tarihimizden miras Hamidiye suyun adı değişmemiştir, kimse de değiştiremeyecektir. Piyasadaki tüm güçlü ve büyük su markalarının 2. bir markası daha vardır. Her geçen gün büyüyen Hamidiye Su şirketimizde HMD isimli ikinci bir su markası piyasaya sunmuştur. Hamidiye Su üzerinden yapılan, kara propaganda faaliyetlerine ve sahiplerine itibar etmeyiniz."

HAMİDİYE SU'NUN GEÇMİŞİ
Sultan 2. Abdülhamid, şehre kaliteli içme suyu sağlamak amacı ile 1898 yılındı kurdurduğu komisyon ile projeyi başlatmıştır. 1898 yılında yapılan projeye göre, Kırkçeşme tesislerinin doğu kolu üzerinde ve Kemerburgaz'ın güneydoğusundaki Karakemer ve Kovukkemer civarındaki membalar 20 maslakta toplanmıştır. 1900 yılında tesisin büyük bölümü tamamlanmış, suyun verilmesi ve resmen kabulü 26 Mayıs1902 yılında gerçekleşmiştir. Hamidiye Su, kurulduğu günden itibaren çeşmeler vasıtasıyla İstanbul halkına ulaştırılmaktadır. Hamidiye Su, 1979 yılından itibaren şişelenerek halka ulaştırılmaya başlanmış olup İstanbul halkının Dünya standartlarındaki üretim sistemi ve geniş ürün yelpazesiyle sağlıklı su ihtiyacını karşılamaktadır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN