Son dakika: Başkan Erdoğan NATO Genel Sekreteri ile görüştü!

Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede kritik konular ele alındı.

Giriş Tarihi 25 Haziran 2023, 18:09 Güncelleme 25 Haziran 2023, 20:26
Son dakika: Başkan Erdoğan NATO Genel Sekreteri ile görüştü!

İÇİNDEKİLER

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

BAŞKAN ERDOĞAN NATO GENEL SEKRETERİ İLE GÖRÜŞTÜ I VİDEO İZLE

Görüşmede, Rusya'da yaşanan son gelişmeler ele alındı. Rusya'daki gerilimin sona ermesinin Ukrayna sahasında geri dönülmez insani felaketlerin önünü aldığı belirtildi.

Rusya'daki gerilimin sona ermesinin, Ukrayna sahasında geri dönülmez insani felaketlerin önünü aldığı belirtilen görüşmede, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'e, Rusya'daki gelişmelerin, Ukrayna'da adil barış yolunda yeni bir kilometre taşı olması temennisi iletildi.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ ELE ALINDI
İsveç'in NATO üyeliğinin de ele alındığı görüşmede, Türkiye'nin İsveç'in üyeliğine karşı yapıcı tutumunun devam ettiği, ancak PKK/PYD/YPG yanlıları bu ülkede serbestçe eylem düzenledikçe, yapılan mevzuat değişikliklerinin bir anlamının olmadığı ifade edildi.

Görüşmede, F-35 bağlamında yaşanan haksızlıkların, Türkiye'nin F-16 talebinde İsveç'in üyeliğiyle bağlı kılınması çabalarının, Türkiye'ye değil, esasen NATO'ya ve NATO'nun güvenliğine zarar verdiği vurgulandı.

PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ
Başkan Erdoğan dün Putin ile görüşmüştü. Kremlin, Cumhurbaşkanı'ın Rus mevkidaşı Putin'i aradığını duyurmuştu.

Putin, Erdoğan'ın kendisine Wagner başkaldırısına karşı tam destek verdiğini söylemişti. Cumhurbaşkanlığı'ndan da görüşmeye ilişkin açıklama yapılmıştı söz konusu açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya'da yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, görüşmede aklıselim ile hareket edilmesinin gerektiğinin öneminin altını çizdi. Görüşmede Rusya'da yaşananlardan kimsenin vazife çıkarmaması gerektiği vurgulandı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu bağlamda yaşananların en kısa sürede uhuletle ve suhuletle çözülmesi için Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız ifadelerini kullandı." ifadelerine yer verilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN