Son dakika: Başkan Erdoğan'dan asgari ücret, memur maaşı ve konut kirası açıklaması: Enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ardından ilk kez partisinin TBMM grup toplantısında asgari ücrete, memur maaşlarına ve konut kiralarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Yeni dönemde güçlü ekonomi mesajları veren Başkan Erdoğan, memur maaşlarına yönelik yapılacak olan zam sözünü unutmadığının altını çizerek, 'Milletimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz.Türkiye'nin artan refahından, büyüyen ve kalkınan ekonomisinden 85 milyonun tamamının hak ettiği payı almasını temin edeceğiz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Başkan Erdoğan, asgari ücret konusunda da CHP lideri Kılıçdaoğlu'na göndermede bulundu. Erdoğan, "Son rakamla birlikte asgari ücret reel olarak yüzde 312 artış göstermiştir. Şimdi çıkmış bay bay Kemal 'bak yine bize kaldı bu iş' diyor. Ne sana kaldı. Sen şu anda maalesef tilki marifetiyle koşturup duruyorsun. Yetişemediğin üzüme koruk diyorsun. Daha çok diyeceksin. Ayrıca 400 lira uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ay 500 lira olarak uygulayacağız." dedi.

Giriş Tarihi 21 Haziran 2023, 13:41 Güncelleme 21 Haziran 2023, 15:01
Son dakika: Başkan Erdoğan’dan asgari ücret, memur maaşı ve konut kirası açıklaması: Enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ardından ilk kez partisinin TBMM grup toplantısında ekonomik gelişmelere ilişkin önemli kritik açıklamalarda bulundu.

ÇALIŞANLARI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ

Başkan Erdoğan konuşmasında dün açıklanan asgari ücrete ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Başkan Erdoğan, "Asgari ücret komisyon görüşmeleri dün uzlaşma ile gerçekleşti. Asgari ücreti brüt 13 bi 400 liraya, net tutarı 11 bin 400 liraya yükselttik. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 107 oranında yükselttik.

Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik, ezdirmiyoruz. Asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ay boyunca 500 lira olarak uygulayacağız. Kurban Bayramı arifesinde çalışanlarımıza yeni sevinç yaşatacağına inandığım asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

EKONOMİYE İLİŞKİN YOL HARİTASI: GÜÇLÜ, YETKİN VE UYUMLU BİR EKİP KURDUK

Seçim döneminde açıkladığımız memur maaşları ile ilgili sözleri unutmadıklarını dile getiren ve ekonomiye ilişkin yol haritasını paylaşan Başkan Erdoğan, "Büyüyen ekonomiden 85 milyonun tammamının hak ettiği payı alacaktır. Ekonomik koordinasyon kurulu ilk toplantısını yaptı. Büyümekte kararlıyız. Vatandaşın işini aşını koruyup büyütmesi önceliklerimizdir. Ekonomi yönetimimize bu noktada çok ağır sorumluluklar yükledik. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankamız arasında koordinasyonu tesis ettik. Güçlü, uyumlu, yetkin bir ekip kurduk." dedi.

Ayrıca Başkan Erdoğan, "Enflasyonla mücadele konusunda kararlı adımlar atacağız. Çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Geçici düzenleme ile yenilenen kira artırım oranını 25 ile sınırlamıştık. Yenilenecek sözleşmeler içinde aynı uygulamayı sürdüreceğiz. Bundan sonra da üreticilerimizi destekleyeceğiz. " şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ

Başkan Erdoğan, konuşmasında Kılıçdaoğlu'na yönelikte sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Son rakamla birlikte asgari ücret 2002 yılına göre reel olarak yüzde 312 artış göstermiştir. Şimdi çıkmış bay bay Kemal bak yine bize kaldı bu iş diyor. Ne sana kaldı? Sen şu anda maalesef tilki marifetiyle koşturup duruyorsun. Yetişemediğin üzüme koruk demeye devam ediyorsun." dedi.

KİRALARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Başkan Erdoğan, son günlerde gündemde sıkça yer alan konut kiralarına ilişkinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "2022 yılı Haziran ayında yaptığımız geçici düzenleme ile yenilenen konut kira sözleşmelerinde kira artırım oranının yüzde 25'le sınırlamıştık. 2023 yılı Temmuz ayından itibaren yenilenecek konut kira sözleşmeleri için de aynı uygulamayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN