Karne günü LGBT terörü: MEB harekete geçti! Yasal süreç başlatıldı

Silivri Kavaklı İlköğretim Okulu'nda görevli 'Ahter Nur' isimli öğretmen karne günü küçük yaştaki öğrencilere LGBT paçavrasının önünde fotoğraf çektirdi. Skandal fotoğrafları kendi sosyal medya hesabından paylaşan öğretmen, okul müdürü ve velilerin tepkisi üzerine paylaşımlarını silmişti. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Silivri Kavaklı İlköğretim Okulu'nda çocuklara LGBT paçavrası önünde fotoğraf çektirilmesi skandalıyla ilgili açıklamalarda bulundu. BakanTekin, "Bu tür kötü örnekler kocaman yürekli öğretmenlerimizi de rencide ediyor. MEB ailesinin hukukunu korumak birinci vazifemiz. İlgili kişi hakkında yasal süreci başlattık." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 16 Haziran 2023, 17:59 Güncelleme 16 Haziran 2023, 18:51
Karne günü LGBT terörü: MEB harekete geçti! Yasal süreç başlatıldı

İÇİNDEKİLER

Öğrenciler 2022-2023 eğitim öğretim yılının son günü için okullardaydı. Okul öncesinden liseye her kademeden yaklaşık 19 milyon öğrenci hem karne almanın hem de yaz tatiline çıkmanın heyecanını yaşadı. İstanbul Silivri'deki Kavaklı İlköğretim Okulu'nda ise rezil bir skandala imza atıldı.


KARNE GÜNÜ LGBT TERÖRÜ: PAYLAŞIMLARINI KALDIRDI
Okulda görevli Ahter Nur adlı sınıf öğretmeni karne dağıttığı küçük yaştaki öğrencilere LGBT paçavrasının önünde fotoğraf çektirdi.
Tepkiler sonrası sildi. Skandal fotoğrafları kendi sosyal medya hesabından da paylaşan Nur, okul müdürü ve velilerin tepkisi üzerine skandal paylaşımlarını kaldırdı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ
Silivri Kavaklı İlköğretim Okulu'nda görev yapan 'Ahter Nur' isimli öğretmen, karne dağıttığı küçük yaştaki öğrencileri LGBT paçavrasının önüne dizerek fotoğraf çektirmişti. Skandal sonrası Milli Eğitim Bakanlı harekete geçti.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bakan Tekin söz konusu öğretmen hakkında yasal işlem başlatıldığını belirtti. Tekin "Bu tür kötü örnekler kocaman yürekli öğretmenlerimizi de rencide ediyor. MEB ailesinin hukukunu korumak birinci vazifemiz. İlgili kişi hakkında yasal süreci başlattık." ifadelerini kullandı.

İZİN VERİLMEYECEK
Öte yandan İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, aile kurumunu tehdit eden hiçbir faaliyete izin verilmeyeceğini ve izinsiz gösteri yapan gruplara asla müsaade edilmeyeceğini belirtmişti.

"MÜSAADE EDİLMEYECEK"
İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Milletimizin ve devletimizin teminatı olan aile kurumumuzu tehdit eden hiçbir faaliyete izin verilmemiştir. İzinsiz gösteri yapan gruplara asla müsaade edilmeyecektir" ifadelerini kullanmıştı.

YÜRÜYÜŞ YAPILACAKTI
LGBT gruplarının dünya genelinde haziran ayında yaptığı kutlamalar zaman zaman gündeme geliyor. Bu kapsamda 18 Haziran günü İstanbul'da da bir yürüyüş düzenlenmesi planlanıyordu.

SAPKINLIĞA İZİN YOK!
LGBT terörüyle mücadele adına önemli adımlar atılıyor. İzinsiz gösteri ve yürüyüşlere izin verilmediği gibi propaganda ve özendirici yayınlara karşı cezai işlemler uygulanmaya başlandı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesinde, rektörlüğün kampüste yapılması planlanan LGBT yürüyüşüne yönelik, buna izin verilmeyeceği, izinli mekanlarda toplantı yapılabileceği yönündeki açıklamasına rağmen bir grup öğrenci, kampüste toplandı.

Polis ekipleri, üniversitede güvenlik önlemi alarak gruptakileri dağılmaları yönünde uyardı.

Gruptakilerin dağılmaması üzerine yapılan müdahalede, 5 kişi gözaltına aldı.

TİKTOK'TA LGBT ÖZENDİRİCİLİĞİNE CEZA!
Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, sosyal medya uygulaması Tiktok'ta bir şahsa ait hesapta yapılan LGBT içerikli reklama ceza kesti. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine reklamı inceleyen Reklam Kurulu, reklamda cinsiyet değiştirme ameliyatları sonrasında gerçekleşen cinsiyet uyum süreçleri hakkında bilgilendirmelerde bulunulurken, Seray adında bir kadının mastektomi (göğüs aldırma) ameliyatı olmasının ardından Yiğit ismini aldığı ve kendisine cinsiyet uyum işlemi operasyonları yapılacağının ifade edildiğini tespit etti.

HERKESE TAVSİYEYE CEZA GELDİ
Reklam Kurulu, cinsiyet uyum süreçleri sırasında burun operasyonu da geçiren şahsın, reklamlarda doktorun "Çok korkuyorlar ağrınız var mıydı?" sorusuna "Hiç korkunç değil" yanıtını verdiği, ayrıca operasyonlara yönelik, "Harika gerçekten tavsiye ediyorum. Çok araştırdım bu hastaneyi. Kendim de çok memnunum. O yüzden bütün kuzenlerimi de buraya getirdim. Artık tanıyorlar bizi. Ne ağrı var ne sızı var ne morarma var. Hiçbir şey yok" ifadelerini kullanarak, böylesine bir operasyona çevresindekileri de teşvik etmeye çalıştığı, sağlık kuruluşunu övücü ve tavsiye edici nitelikte ifadeler kullandığı belirlendi.

TALEP YARATMAYA YÖNELİK AÇIKLAMA YAPILAMAZ
Kurul, reklama ilişkin yaptığı incelemeler sonucunda, sağlık alanında yürürlükte bulunan mevzuat gereği, tabiplerin reklam ve ilan vermelerinin yasak olduğunu belirtirken, "Sağlık alanında faaliyet gösteren kuruluşların, tabi bulundukları mevzuat gereği, yalnızca açılış bilgileri, hizmet alanları ve sunduğu hizmetler ile ilgili konularda toplumu bilgilendirmek amacıyla tanıtım yapabilecekleri ve ilan verebilecekleri, bunların dışında, talep yaratmaya yönelik açıklamalara ve yanıltıcı, abartılı, doğruluğu bilimsel olarak kanıtlanmamış bilgilere yer verilemeyeceği hüküm altına alınmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Sabah'ta yer alan habere göre, Kurul bu kapsamda söz konusu sosyal paylaşım sitesinde doktor ve hastane lehine paylaşımlarda bulunularak adı geçen sağlık personeli ve sağlık kuruluşuna yönlendirici nitelikte tanıtımlarda bulunulmasını affetmedi.

Kurul, reklamı yayına veren şahsa, Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun, Tıbbi Deontoloji Nizamnamesi, Özel Hastaneler Yönetmeliği gibi 7 farklı Kanun ve düzenlemeye aykırılıktan 347 bin 128 TL idari para cezası kesti. Reklamlar da Kurul tarafından yasaklandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN