Türkiye ve İngiltere arasında kritik temas: Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İngiltere Savunma Bakanı Wallace ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile görüştü. Görüşmede, ikili, bölgesel savunma ve güvenlik ile savunma sanayisinde işbirliği konularında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi. Öte yandan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ile de görüştü.

Giriş Tarihi 15 Haziran 2023, 12:52 Güncelleme 15 Haziran 2023, 22:00
Türkiye ve İngiltere arasında kritik temas: Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İngiltere Savunma Bakanı Wallace ile görüştü

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile görüştü.

Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği NATO Karargahı'nda, ikili görüşmeler de yapıyor.

Bu kapsamda, Bakan Güler, İngiltere Savunma Bakanı Wallace ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, ikili, bölgesel savunma ve güvenlik ile savunma sanayisinde işbirliği konularında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

BAKAN GÜLER FRANSIZ MEVKİDAŞI LECORNU İLE GÖRÜŞTÜ
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere gittiği NATO Karargahı'ndaki ikili görüşmelerine devam ediyor.

Bu kapsamda Güler, Fransa Savunma Bakanı Lecornu ile bir araya geldi. İkili ve bölgesel savunma ve güvenlik ile NATO konularında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, Lecornu yeni görevinden dolayı Bakan Güler'i tebrik ederek başarı dileklerini de iletti.

NATO'DA KRİTİK TÜRKİYE YUNANİSTAN GÖRÜŞMESİ
Öte yandan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Belçika'nın başkenti Brüksel'de temaslarına devam ediyor. Bakan Güler, NATO Karargahında Yunanistan Savunma Bakanı Stefanis ile bir araya geldi.

Yapıcı ve olumlu bir havada geçen görüşmede, Güler ve Stefanis, Türkiye ve Yunanistan arasında iyi komşuluk ilişkileri ve dostluğa dayalı gündemin geliştirilmesi konusunda mutabık kaldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN