Ukrayna'da stratejik Kakhovka Barajı bombalandı! Başkan Erdoğan yine devreye girdi: İki tarafa da “Komisyon” önerisi...

Başkan Erdoğan, Rusya-Ukrayna arasındaki savaşla ilgili bir kez daha devreye girdi. Bombalanan baraj konusunda her iki tarafa da “Komisyon” önerisi getirdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Haziran 2023 Güncelleme 08 Haziran 2023, 07:01
Ukrayna’da stratejik Kakhovka Barajı bombalandı! Başkan Erdoğan yine devreye girdi: İki tarafa da “Komisyon” önerisi...

İÇİNDEKİLER

Ukrayna'nın Herson bölgesinde Rusya kontrolündeki Nova Kakhovka barajı bombalandı. Tam 80 yerleşim bölgesi sular altında kaldı. İnsanların tahliyesi için zamanla yarış başladı. Kiev Moskova'yı, Moskova ise Kiev'i suçladı. Barajı kimin yıktığı anlaşılamadı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dünyada bir numaralı gündem olan olayla ilgili, hemen telefona sarıldı. Hem Ukrayna Lideri Zelenski'yi, hem de Rus lider Putin'i aradı.

Patlamaya ilişkin detaylı araştırma için savaşan taraflardan uzmanlar, BM, Türkiye ve uluslararası toplumun katılımıyla bir komisyon kurulabileceğini anlattı. Görüşmede "Tahıl koridorunda olduğu gibi bir müzakere yönteminin izlenebileceğini dile getirdi.

Çatışmalar uzadıkça insani kayıpların önünü almanın da mümkün olmayacağını, müzakerelere dönüşün gerektiğini" vurguladı..



ERDOĞAN'DAN KURTULMUŞ'A KUTLAMA
Başkan Erdoğan, 3. turda 321 oy alarak TBMM Başkanı seçilen AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'u telefonla arayıp tebrik etti. Erdoğan, yeni yasama döneminin hayırlı olması ve başarılı geçmesi temennisinde bulundu. Daha sonra Külliye'ye giden Kurtulmuş, Erdoğan tarafından kabul edildi

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN