Macaristan Başbakanı Victor Orban'dan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a tebrik telefonu

Macaristan Başbakanı Victor Orban, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim başarısını kutlayarak yeni dönemin Türk halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2023, 22:18 Güncelleme 31 Mayıs 2023, 22:19
Macaristan Başbakanı Victor Orban’dan Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a tebrik telefonu

İÇİNDEKİLER

Macaristan Başbakanı Victor Orban, telefonla aradığı Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Orban, Erdoğan'ın seçim başarısını kutlayarak, yeni dönemin Türk halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başkan Erdoğan da Macaristan Başbakanı Orban'ın doğum gününü kutladı.


ORBAN MUHALEFETİ HEZİMETE UĞRATMIŞTI
Macaristan'da 2022 yılının mayıs ayında halk seçim için sandık başına gitmişti.

Seçimlerde ülkedeki muhalefet kanadı, seçimler öncesi uzun çalışmalar sonucunda bir araya gelen ve ön seçim yoluyla ortak adaylar saptamıştı.

Ancak Viktor Orban seçimlerden bir önceki yani 2018 genel seçimlerinde aldığı oyları artırarak çıktı.

Muhalefet ise 2022 yılı genel seçim sonuçlarına göre Orban'ın oy oranını yakalamak şöyle dursun, muhalefet ittifakında yer alan partilerin 2018 yılında aldıkları oy toplamının da altına düşmüştü.

Orban'ın elde ettiği bu zafer sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kendisini arayarak seçim başarısından dolayı tebrik etmiş, seçim sonuçlarının dost ve müttefik Macar halkı için hayırlı olmasını dilemişti.



TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN