BETİMAR Yönetim Kurulu Başkanı paralı anketçilere sert vurdu!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iki turunu da bilen BETİMAR Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Duman, paralı anketlere imza atanlara tepki gösterdi: Yüzde 1-2 yanılabilirsiniz. Şimdi işin ticari tarafa geçtiğini düşünüyorum ve çok üzülüyorum.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2023 Güncelleme 30 Mayıs 2023, 06:57
BETİMAR Yönetim Kurulu Başkanı paralı anketçilere sert vurdu!

İÇİNDEKİLER

Başta Konda ve ORC olmak üzere birçok anket şirketi, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ilk turda Cumhurbaşkanı seçileceğini iddia etti. Hatta ORC, aldığı paranın hakkını vererek, ikinci turda da "Kılıçdaroğlu seçilecek" iddiasında bulundu.

YÜZDE 1-2
Ancak duvara tosladılar. Her iki tur seçimin sonuçlarını da neredeyse yüzde 100'e yakın bilen BETİMAR Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Duman, bu durumu eleştirdi: Araştırma sektörünün geldiği sonumla alakalı üzüldüğümü söyleyebilirim. Araştırma sonuçların yüzde 1-2 yanılabilirsiniz. Hata payları vardır. +2 olabilir. Maalesef meslektaşlarımız yüzde 10 yanıldı.

DOĞRU OLAN
Kılıçdaroğlu'nu 52, Erdoğan'ı 44 gösterdiğiniz zaman yüzde 12 yanılma. Bu bilimsel bir çalışma. Hata paylarından ziyade işin ticari tarafa geçtiğini düşünüyorum ve üzülüyorum. İşini doğru yapanlar, müşterisinin istediği vermeyenler çalışmalarda doğruyu buldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN