İstanbul, Ankara ve İzmir'de seçim sonuçları nasıl? İşte il il sandıklardan çıkan sonuçlar

Son dakika haberleri... Türkiye 5 yıl boyunca görev yapacak Cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandığa gitti. Oy verme işlemleri saat 17:00'da sona erdi. Seçim sonucunda Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 8'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaoğlu'na karşı ezici bir üstünlük sağladı. Seçim sonuçlarının ilan edilmesinin ardından büyükşehirlerden İstanbul, İzmir ve Ankara’da sonuçların nasıl olduğu ise büyük merak konusu oldu.

Giriş Tarihi 28 Mayıs 2023, 18:21 Güncelleme 29 Mayıs 2023, 12:58
İstanbul, Ankara ve İzmir’de seçim sonuçları nasıl? İşte il il sandıklardan çıkan sonuçlar

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 14 Mayıs'ta Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için sandığa gitmişti.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi ilk turunda yüzde 50+1'e ulaşan olmadığı için seçimler ikinci tura kalmıştı.

29 Mayıs'ta ise yurt içinde 60 milyon 747 bin seçmen, 191 bin 884 sandıkta 13. Cumhurbaşkanını seçmek için oyunu kullandı.

Türkiye, rekor bir katılımla 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gitti.

Oy verme işlemleri, Türkiye genelinde saat 17.00'de sona erdi.

OLUMSUZ BİR DURUM OLMADI
Oy verme işleminin bitmesinin ardından konuşan YSK Başkanı Ahmet Yener, "Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci tur oy verme süreci sona ermiştir. Kurulumuza şu ana kadar yansıyan ve oy verme işlemlerine etkisi olan herhangi olumsuz bir durum söz konusu olmamıştır" diyerek, şöyle devam etti:

"Süreç içerisinde Kurul'umuza gelen itirazlar da değerlendirilmiş, ilgili il ve ilçe seçim kurullarına gönderilmiştir. Seçimlere sağduyu ile katılım gösteren seçmenlerimize, cumhurbaşkanı adaylarımıza, temsilcilere, siyasi partilere, Yüksek Seçim Kurulunun değerli üyelerine ve kurulumuzdaki siyasi parti temsilcilerine, kurulumuzun merkez teşkilatında görevli personelimize, il, ilçe seçim kurulu başkanlıklarımıza, personelimize, sandıklarda görev alan tüm görevlilere, bu süreçte bizimle birlikte olan ilgili bakanlıklarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, güvenlik görevlilerimize, süreci baştan beri bizimle takip eden basın mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum."

BÜYÜKŞEHİRLERDE SEÇİM SONUÇLARI NASIL?
Sonuçların ilan edilmesinin ardından büyükşehirlerden İstanbul, İzmir ve Ankara'da sonuçların nasıl olduğu büyük merak konusu oldu.

İSTANBUL

Açılan Sandık: 30.849

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: %48.22

KEMAL KILIÇDAROĞLU: %51.78

ANKARA
AÇILAN SANDIK:12.275

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: %48.77

KEMAL KILIÇDAROĞLU: %51.23

İZMİR
AÇILAN SANDIK:9.897

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: %32.87

KEMAL KILIÇDAROĞLU: %67.13

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN