Gazeteci-yazar Engin Ardıç'a veda: Başkan Erdoğan cenaze törenine katıldı

Son dakika haberi! İstanbul'da bir süredir hastanede tedavi gören gazeteci-yazar Engin Ardıç (71), yaşamını yitirdi. Ardıç, İstanbul Levent’teki Barbaros Hayrettin Paşa Cami’nde kılınacak cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Başkan Erdoğan da katıldı. Ardıç'ı "Hakk'a ve haklıya sahip çıkan bir kalem" olarak niteleyen Erdoğan, "Şu anda Hakk'a uğurluyoruz. Acaba o köşe aynı şekilde doldurulabilecek mi? Biraz zor olduğuna inanıyorum, çünkü bu kalemler öyle kolay kolay dolmuyor." dedi.

Giriş Tarihi 28 Mayıs 2023, 16:52 Güncelleme 28 Mayıs 2023, 23:32
Gazeteci-yazar Engin Ardıç’a veda: Başkan Erdoğan cenaze törenine katıldı

İÇİNDEKİLER

Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, son yolculuğuna uğurlandı.

BAŞKAN ERDOĞAN YALNIZ BIRAKMADI
71 yaşında hayatını kaybeden Engin Ardıç için Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Başkan Erdoğan da katıldı.



Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Sabah gazetesinin köşe yazarlarından Engin Ardıç, son yolculuğuna uğurlandı.

71 yaşında hayatını kaybeden Ardıç için Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Başkan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Ardıç'ın tabutuna omuz veren Başkan Erdoğan yakınlarına da başsağlığı diledi.

Başkan Erdoğan'ın yanı sıra Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, merhumun ailesi, yakınları ve meslektaşları da cenaze namazında saf tuttu.

Beşiktaş İlçe Müftüsü İsmail Yıldız, kılınan cenaze namazının ardından merhum için dua etti, tezkiye konuşması yaptı.

"ACABA O KÖŞE AYNI ŞEKİLDE DOLDURULABİLECEK Mİ?"
Başkan Erdoğan, merhumun tabutu başında yaptığı konuşmada, Ardıç'ın vefatı dolayısıyla hüzünlü olduğunu söyledi.

Ardıç'ı "Hakk'a ve haklıya sahip çıkan bir kalem" olarak niteleyen Erdoğan, "Şu anda Hakk'a uğurluyoruz. Acaba o köşe aynı şekilde doldurulabilecek mi? Biraz zor olduğuna inanıyorum, çünkü bu kalemler öyle kolay kolay dolmuyor. Aynı, kalem kıran hakimler vardır ya yazarlar da öyle. Fakat, Engin kardeşimizin öyle bir özelliği vardı ki kalemi hırçın gibi görünürdü ama o hırçın gibi görünen kalem Hakk içindi, haklı içindi ve bunu da esirgemeden yapardı. Rabbim mekanını cennet eylesin." dedi.

"Hiç kimse havalara girmesin. Her nefis ölümü tadacaktır. Ne bir an ileri, ne bir an geri." diyen Erdoğan, vakti zamanı geldiğinde emanetin sahibine teslim edileceğini vurguladı.

Ardıç'ın 71 yaşında emaneti sahibine teslim ettiğini belirten Erdoğan, "Biz kendisine Rabbim'den rahmet diliyoruz, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. Rabbim mekanını cennet eylesin inşallah." diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının ardından merhum için dua ederek camiden ayrıldı.

Ardıç ikindi namazına müteakip kılınan cenaze törenin ardından toprağa verildi.

ENGİN ARDIÇ'IN HAYATI
Ardıç, kendine ait üslubu, olayları analiz eden bakışışı, siyasi yorumlarıyla dikkat çekiyordu. Usta kalemin vefatı ailesi, SABAH gazetesindeki çalışma arkadaşları ve okuyucularını yasa boğdu.1970 yılında Galatasaray Lisesi'ni ve 1976 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümünü bitirdi. Mesleğe 1970 yılında, "Tiyatro '70" dergisinde başladı. Reklam yazarlığı, BBC Türkçe yayınlar servisi spikerliği, tiyatro ve edebiyat eleştirmenliği, Dünya, Star ve Akşam gazetelerinde köşe yazarlığı, yorumculuk yaptı.

GEZEGENLERDEN KEHANETLERE RENKLİ KONULAR
Engin Ardıç, en çok da kitaplara ve CD'lere meraklıydı. Engin Ardıç'ın yazılarında ve Burak Eldem'in kitabına yazdığı önsözde günlük siyasi çekişmelerin dışında çıkmış ve özellikle en son gelişmeleri ve 2012 yılında 2012 kehanetleri, Marduk gezegeni ile ilgili bile yazılar yazmıştı.

BAĞIMSIZLIĞIN YILMAZ SAVUNUCUSU
Engin Ardıç bir röportajında Türkiye ile ilgili şunları söylüyordu: İçinde bulunduğumuz coğrafya bir petrol coğrafyası ve çok büyük petrol kaynakları var. İleride de petrol sıkıntısı olacağını düşündüğümüzde buranın önemi daha da çok artıyor.

Engin Ardıç hastalıkla mücadele günlerinde kaleme aldığı duygu dolu yazısında esprili üslubundan vazgeçmemişti: Henüz ölmedim, belli de olmaz ha.. Ne gülerler düşmanlarım...

GERİYE KALAN SESSİZLİK

Yaş yetmişi geçmiş...
Birtakım sorunlar çıkıyor ister istemez.
Hızlı bir kilo kaybı... İştahsızlık... Halsizlik...
"Bu sefer gidiyorum galiba" dedim.
Henüz buradaymışım. Şimdi on adet iğne... İkisini oldum, sekiz tane daha.
Toparlanacağız ister istemez.
Henüz ölmedim, niyetim de yok.
Ama belli de olmaz ha...
Ne gülerler düşmanlarım...
Hep Andre Malraux geliyor aklıma...
"Birinciyi atlattım, ikinci beni götürür" demişti. Öyle de olmuştu.
***

Beni boşverin, bahar geliyor.
Ufak ufak filiz verdi minik çiçekler...
Yeni budanmış filizler yemyeşil...
Hava bir ısınsa patır patır açacaklar.
Mor salkım, ki son derece arsız ve yüzsüz bir yumurcaktır, filiz verdi.
Birkaç haftada öyle bir açar ki şaşarsınız.
Sarmaşık ufak ufak uç veriyor... İnanılmaz bir yüzsüzdür... Öyle bir açar ki hem de kısa sürede...
Velhasılı kelam bitkinin keyfi yerinde.
Bahar geldi geliyor, çok az kaldı.
***

Yaşadığımın en pis yanı, "hafızanın" uçması...
En basit şeyleri bile hatırlamaz oldum.
CHP liderinin adını bir süre düşünmem gerekiyor...
İyi mi kötü mü bilmem artık.
***

Uluabat'tan balıkçı Adem'in arkadaşı Yaren, gitmiş, bu sefer on beş gün geç gelmiş ama gelmiş...
Yaren leylek...
Eşiyle birlikte geliyor, ertesi gün doğruca Adem'in kayığına...
Eşi de Nazlı...
On iki yıldır yapıyor bunu.
Yaren gelmiş, baharın da eli kulağındadır.
Biz kalsak da bahar geliyor, gitsek de.
19 Mart 2023, SABAH


TÜRKİYE'DEKİ EN SOLCU LİDER TAYYİP ERDOĞAN'DIR
İsa Tatlıcan'ın 2018'de 'Pazartesi Yüzleşmesi' adIyla yaptığı röportaj serisinin konuklarından biri olan Engin Ardıç, Türk siyasi tarihi açısından unutulmaz tespitlerde bulunmuştu.
CHP'nin sol diye sattığı laflar, FETÖ'den ve 'Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakacağız'dan ibaret. Biraz halkın sesini dinleyin. Türkiye'de solu Tayyip Erdoğan temsil ediyor.
KILIÇDAROĞLU'NU KOLTUKTAN KALDIRAMAZLAR: Kılıçdaroğlu'nun bedel ödeyeceğini düşünenler yanılır. Partiye lönk diye oturmuş... Kimse Kılıçdaroğlu'nu, o koltuğundan kaldıramaz.
CHP'NİN ARKASINDAN GİDEN BİR DİP DALGA OLMADI: Dip dalgası Tayyip Bey'in peşinden gitti. CHP'nin arkasından gelen bir dip dalgası yoktu. Kendilerini böyle kandırdılar. Basında 3-5 manyağın uydurduğu bir yalandı. Zaten bu yalanı şimdi itiraf ediyorlar.



'GÜNÜN YORUMU'YLA MİLYONLARI EKRANA KİLİTLEDİ

Engin Ardıç, Star TV'de ana haber bülteni sonrasındaki "Günün Yorumu" köşesiyle ekran fenomeni oldu. Ardıç yaptığı cesur yorumlarla milyonların dikkatini çekti. Yazarın "Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden..", "Kadın Suretleri", "İslâm Teksas'ta", "Şengül Hamamı", "Mustafa Kemal Sizin Gibi Kıro Değildi!", "Daktilo Konçertoları", "Turkobarok", "Teğel Teğel Hüzün" ve "Burjuvazi Şeyediyor Haa.." adlı 9 kitabı bulunuyor.

KALEMİ CESUR, SÖZÜ NET
Engin Ardıç 24 Şubat 2008'den beri 15 yıldır SABAH Gazetesi'nde köşe yazısı yazıyordu. Kendine has üslubu, olayları farklı ve renkli analiz etmesiyle yazıları hep dikkat çekiciydi. Ardıç, 14 Mayıs seçiminden iki ay önce kaleme aldığı bir yazıda "İş bitmiş, seçim yapılmıştır. Seçimi Recep Tayyip Erdoğan gene kazanmıştır. Bundan sonra iki ay 'kakara kukarayla' geçecektir. Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması mümkün değildir. HDP desteğiyle bile, ıvırı kıvırı da katarsanız, yüzde 40'larda kalır" diye yazmıştı.

YAVUZ DONAT, 40 YILLIK DOSTU ARDIÇ'I ANLATTI: ENTELEKTÜEL, VATAN SEVGİSİ DOLU BİR İNSANDI
SABAH yazarı Yavuz Donat: Çok eski dostumdu. 40 yıla varan bir dostluk. Dünyanın değişik ülkelerinde birlikte olduğum bir insan. Entelektüel, vatan sevgisi ile dolu bir insandı. Bir hafta önce ailesi ile konuşmuştum. Ameliyatın iyi geçtiğini söylediler ancak hastaneyi değiştirmişler. Beyin ameliyatı kolay bir şey değil. Tek bir soru sordum. 'Yürüyor mu?' dedim. 'Hayır, yürümekte zorluğu var' dediler. En son yeni bir operasyon geçirdi. Kan istediler. Acil kana ihtiyacı vardı. Kurtulması için dua ediyorduk. Bir başka dünyaya uğurladık. Üzgünüm, başımız sağ olsun.

TÜRK BASINININ HAS ÜSLUBU
Ticaret Bakanı Mehmet Muş:
Engin Ardıç, güçlü anlatım yeteneği ve keskin zekasının ürünü nüktedan yazılarıyla hep hafızalarda kalacak. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Uzun yıllar kendisine has üslubuyla yazdığı kıymetli yazılarla tanıdığımız Sabah Gazetesi yazarı Sayın Engin Ardıç'a Allah'tan rahmet, ailesine ve medya camiamıza başsağlığı diliyorum.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Engin Ardıç'ın vefatını teessürle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına, okurlarına ve tüm medya camiamıza başsağlığı dilerim.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç: Allah rahmet eylesin. Ailesi, sevenleri ve Sabah gazetesindeki mesai arkadaşlarına başsağlığı dilerim.
Takvim yazarı Ekrem Kızıltaş: Engin Ardıç, Türk medyasının belki de en kendine has isimlerinden biriydi. Bu nasıl bir kayıpla karşı karşıya olduğumuzu da ortaya koyuyor.
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu: Basın camiasının cesur yazarlarından Engin Ardıç'a Allah'tan rahmet; ailesine ve medya camiasına başsağlığı diliyorum.
Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED): Engin Ardıç'a Allah'tan rahmet, ailesine ve basın camiasına başsağlığı dileriz.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN