Belçika’da çirkin provokasyon! HDP’liler Cumhur İttifakı müşahitlerine saldırdı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de,Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oy verme işleminin sonlarına yaklaşıldığı sırada terörün siyasi ayağı HDP müşahitleri, Cumhur İttifakı müşahitlerine saldırdı.

Giriş Tarihi 24 Mayıs 2023, 11:13 Güncelleme 24 Mayıs 2023, 12:05
Belçika’da çirkin provokasyon! HDP’liler Cumhur İttifakı müşahitlerine saldırdı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylaması için oy verme işlemi sürerken, Belçika'nın başkenti Brüksel'de müşahitler arasında tartışma çıktı.

HDP'LİLER CUMHUR İTTİFAKI MÜŞAHİTLERİNE SALDIRDI | VİDEO İZLE

Brüksel'deki Expo alanında kurulan sandıklarda yerel saatle 21.00 sularında HDP sandık müşahitleri ve onlarla birlikte hareket eden grup, Cumhur İttifakı'nın müşahitlerine sözlü sataşmalarının ardından fiziki saldırıya geçti.


Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre; HDP sandık müşahitleri ve saldırgan grup, bir kadın sandık görevlisine sözlü saldırıda bulunarak küfretti, bu duruma diğer müşahitler ve seçmenler tepki gösterdi.



Kavgacı tutumunu devam ettiren grup, müşahitlere ve oy kullanmak üzere orada bulunan seçmenlere demir çubuklar ve sandalyelerle saldırdı.

Brüksel polisinin müdahale ettiği, saldırıda iki seçmen yaralandı. Yaralılardan, başına demir çubukla darbe alan bir seçmen hastaneye kaldırıldı.

Yaralı seçmen hastanede müşahede altında tutulurken oy verme işleminin yapıldığı binaya girişler kapatıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN