Son dakika: Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem'den 7'li koalisyona ve İYİ Parti'den milletvekili olan Seyithan İzsiz'e sert tepki

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine İYİ Parti listelerinden giren ve İstanbul 3. bölge 2. sıradan milletvekili olan Seyithan İzsiz'in Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu şehit eden Nurullah Semo'ya burs verdiğinin ortaya çıkması gündemde büyük tepki çekmişti. Skandal Türkiye'nin vicdanını sızlatırken günlerdir susan acılı anne Özlem Erdem zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Hem 7'li koalisyona hem Seyithan İzsiz'e tepki gösteren anne Erdem, "Millet İttifakı’nın içinde HDP var mı? Var. Ahmet Davutoğlu var mı? Var. HDP neden aday çıkartmadı? HDP’nin bulunduğu illerde kim yüksek oy aldı? “Ben burs verdiğim kişileri araştırmam.” Oğlumun şehit edilmesinden sonra vermiştin sen bu bursu nasıl tanımıyorsun?” ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2023, 20:57 Güncelleme 21 Mayıs 2023, 22:20
Son dakika: Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem’den 7’li koalisyona ve İYİ Parti’den milletvekili olan Seyithan İzsiz’e sert tepki

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde 7'li koalisyonun büyük ortakları vekil listeleriyle büyük tepki çekmişti. FETÖ'cüsünden tutun PKK sempatizanına teröristlerin birçoğu listelerde yer sahibi olmuştu.

Özellikle kendisini 'milliyetçi' olarak tanıtan İYİ Parti'nin İstanbul adayı çok konuşuldu. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu şehit eden Nurullah Semo'ya burs veren Seyithan İzsiz.

İzsiz sadece burs vermekle kalmayıp Nurullah Semo'nun akrabası olan Kemal Semo'nun düğününde de halay başı olarak çıkıyor karşımıza.

2016'daki düğünü paylaşan İzsiz "Kemal Semo beyin düğün törenindeyiz. Rabbim iki cihan saadeti nasip etsin" notunu düşmeyi de unutmuyor.

SKANDAL SAVUNMA
Tüm bu yaşananlara tepkiler çığ gibi büyürken İzsiz, "Kim olduğunu sorgulamadan burs vermeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

AKŞENER DE ALKIŞLADI
Meclis gruplarında şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adını dilinden düşürmeyip kendisini ve partisini 'milliyetçi' göstermeye çalışan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Seyithan İzsiz'in bu sözlerini alkışlamıştı.

SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE MİLLETVEKİLİ
14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim sonuçlarına göre, İYİ Parti'nin aday gösterdiği Seyithan İzsiz, milletvekili oldu. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu şehit eden Nurullah Semo'ya burs veren Seyithan İzsiz artık Meclis'te.

FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU'NUN ACILI ANNESİ GÜNLER SONRA KONUŞTU
Tüm bu yaşananlar halkın vicdanını yaraladı ancak günlerdir susan acılı anne Özlem Erdem, daha fazla dayanamadı.

Erdem, sosyal medya hesabından 7'li koalisyona ve Seyithan İzsiz'e zehir zemberek ifadeler kullandı.

"HDP VAR MI? VAR. DAVUTOĞLU VAR MI? VAR"
HDP ile yapılan kirli pazarlığa tepki gösteren acılı anne Özlem Erdem, "Bugüne kadar sabırla sustum ama artık yeter. Oğlumun aslan parçamın adını pis siyasetinize hangi hakla alet ediyorsunuz? Evet oğlumun çözüm sürecinde şehit edildiğini asla unutmadım. Ama Yusuf yüzlüm PKK'lı hainler, teröristler tarafından şehit edildi. Soruyorum size şimdi, sizin Millet İttifakı'nın içinde HDP var mı? Var. Ahmet Davutoğlu var mı? Var. HDP neden aday çıkartmadı? HDP'nin bulunduğu illerde kim yüksek oy aldı?" ifadelerini kullandı.

"BURSU OĞLUM ŞEHİT EDİLDİKTEN SONRA VERDİN"
Erdem, Seyithan İzsiz'in "burs verdiğim kişileri araştırmam sözlerine tepki göstererek, "Şimdi gelelim benim yüreğimin paramparça olmasının sebebine. Seyithan İzsiz'i milletvekili yaptınız. Oğlumun katiline burs vermiş kişiyi. Oğlumun katilinin ailesinin düğününe katılmış bir kişiyi. Yok efendim "Ben burs verdiğim kişileri araştırmam." Oğlumun şehit edilmesinden sonra vermiştin sen bu bursu nasıl tanımıyorsun?" dedi.

KARŞIT GÖRÜŞ DEĞİL VATAN HAİNİ
Erdem sözlerine şöyle devam etti:

Yayınladığı açıklamasının başını okuduğum anda devamını okumadım. Neden biliyor musunuz? "Karşıt görüş" demiş. Biz vatanseverler, vatan hainlerine asla karşıt görüş demeyiz, VATAN HAİNİ deriz." Nokta.

FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU NASIL ÖLDÜRÜLDÜ
Ege Üniversitesi'nde 2015 yılının Şubat ayında ülkücü öğrenciler ile savcılık iddianamesinde 'PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H Yurtsever (Devrimci Gençlik-Hareketi) üyeleri' olduğu belirtilen diğer öğrenci grubu arasında kavga çıktı.

Kavgada bıçaklanan Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, yaşamını yitirdi. Cinayetin ardından açılan davada Nurullah Semo, 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'terör örgütü üyeliği' suçundan da 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nce karar bozuldu; Nurullah Semo'ya bu kez 'terör örgütü üyeliği' suçu yerine 'devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak' suçundan ceza verildi. Böylece yerel mahkemenin verdiği 15 yıl hapis cezası, ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi.

'TEŞHİR EDİLİP HEDEF GÖSTERİLDİ'
Ege Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan ve daha önce etkisiz hale getirilen bir teröristin adının verildiği sözde 'Hozan Serhat Alanı' olarak nitelendirilen bölgenin süreklilik arz edecek şekilde silahlı terör örgütünün eylem ve propagandasına sahne olduğu, Çakıroğlu'nun olay öncesinde terör örgütü PKK'nın Ege Üniversitesi'ndeki eylem ve faaliyetlerine açıkça karşı çıktığı için YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi) mensuplarının hedefi haline geldiği belirtildi. Çakıroğlu'nun okuldaki başka gruplarca fotoğrafının yer aldığı afiş ve pankartın yayınlanarak kendisinden hesap sorulacağı söylemiyle teşhir edilip, hedef gösterildiğine vurgu yapıldı.