Sandığa akın: Yurt dışında milyonlarca seçmen sandık başında!

Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turu için yurt dışında sandıklar hazırlandı. Milyonlar, konsolosluklara aktı. Sıra, bir an bile azalmadı. Köln Başkonsolosluğu önünde uzun kuyruklar oluşurken Frankfurt'ta da benzer manzara vardı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Mayıs 2023 Güncelleme 21 Mayıs 2023, 06:58
Sandığa akın: Yurt dışında milyonlarca seçmen sandık başında!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu için geri sayım başladı. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar dün sandıklara aktı.

1.5 milyon seçmenin bulunduğu Almanya'da Türk vatandaşları, başkonsolosluklarda sabah 08.00'dan itibaren soluğu sandık başında aldı. Köln Başkonsolosluğu önünde uzun kuyruklar oluşurken Frankfurt'ta da benzer manzara vardı.

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer "Bütün vatandaşlarımızı en demokratik, en temel hakları olan oy kullanma işlemlerini yapmak üzere başkonsolosluğumuza bekliyoruz" çağrısı yaptı.

ŞanlıurfaFatih Bucak, seçime bağımsız milletvekili adayı olarak girdi. Cumhurbaşkanlığı için de Başkan Erdoğan'ı destekledi. 'Bir oy bana, bir oy Erdoğan'a' dedi. Ancak sözleri yanlış anlaşıldı, vatandaşın aynı anda bir oyu Bucak'a bir oyu da AK Parti'ye verdiği belirlendi. 13 bin oyu iptal edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN