MİT'in mahrem imamlarından HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu ve CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na talimat

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine saatler kala CHP’li ve HDP’li isimlerin FETÖ’den talimat aldığına dair bilgiler ortaya çıktı. FETÖ’nün MİT mahrem imamı Erkan Irmak, HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ve CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun örgüt lehine yönlendirildiğini açıkladı. Irmak ifadesinde MİT’in firari Türkiye mahrem imamı Ahmet kod adlı Bülent Bişer’in, örgütün Bylock benzeri yazışma programı olan 2048’i kullanarak sözde mağdur FETÖ üyelerinin Gergerlioğlu ve Tanrıkulu’na yönlendirdiğini söyledi.

Giriş Tarihi 13 Mayıs 2023, 09:19 Güncelleme 13 Mayıs 2023, 09:32
MİT’in mahrem imamlarından HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ve CHP’li Sezgin Tanrıkulu’na talimat

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün MİT mahrem yapılanması kapsamında ifade veren MİT mahrem imamı Erkan Irmak, örgütün 15 Temmuz hain darbe girişimi ardından yaptığı siyasi yönlendirme yöntemi hakkında çarpıcı bilgiler verdi.

SABAH'ın ulaştığı ifadede, örgüt lehine kamuoyu oluşturmak için HDP ve CHP milletvekillerinin kullanıldığı, gündem oluşturmak için ise talimatların firari MİT mahrem imamı "Ahmet" kod adlı Bülent Bişer'den geldiği aktarıldı.

FETÖ ÜYELERİNE HDP'YE OY VERİN TALİMATI
FETÖ'nün geçtiğimiz yıllardaki seçimlerde AK Parti'nin karşısında alternatif olabilecek adayın desteklenmesi yönünde örgüt üyelerine talimat verdiğini kaydeden Erkan Irmak, HDP'nin de desteklenmesinin bu konuya dahil olduğunu, örgüt elemanlarına seçimlerde AK Parti'den caydırma amaçlı sayısal hedefler vererek bunların takibinin yapıldığını ifade etti.

FETÖ HDP'Lİ GERGERLİOĞLU İLE CHP'Lİ TANRIKULU'NA KOŞTU
Irmak, 17-25 Aralık sonrasında özellikle de 15 Temmuz sonrası dönemlerde örgüt içinde direkt idarecilerin yönlendirmesi ile PKK HDP ile temasa geçme ve medyasını kullanma gibi bir durumun gerçekleşmeye başladığını ifade etti.

Irmak ifadesinde, özellikle örgütün mağdur diye nitelendiği kişilerin CHP ve HDP vekilleri Sezgin Tanrıkulu ile Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yönlendirme yapıldığı ve yardım istendiğini söyleyerek, "Bu kişilerin de sanki HDP tarafından özel görev verilerek FETÖ elemanlarının bu tür isteklerine çanak tuttuğunu hayretle seyrediyoruz. HDP'nin ne gibi bir çıkarı var ya da ne gibi bir hedefi var anlamış değilim" diye konuştu.

TALİMATI 2048 PROGRAMIYLA VERDİ
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun örgütün yönlendirmesiyle siyasi aktör olarak görev aldığını belirten Irmak, Türkiye'de kaybolan kişilerle ilgili gündem oluşturma adına darbe girişiminden 5 ay önce yurtdışına firar eden Ahmet kod adlı firari imam Bülent Bişer'in 2048 isimli program üzerinden, sözde FETÖ mağdurlarının ailelerinin Gergerlioğlu'na yönlendirilmesi gerektiğini söylediğini kaydetti.