Zonguldak'ta duydukları Ali Babacan'a 'gaz' yaptı! Zır muhalif CHP'li bile Filyos'u övünce kaçacak delik aradı: Bu hazımsızlığa DEVA yok

Daha önce nerede "Nerede bu Karadeniz'deki doğalgaz?" diyerek kara propaganda yapan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine gitti. Burada Karadeniz gazının hem varlığını hem de çok kaliteli olduğunu bizzat CHP’li yetkililerden dinleyince yüzü asıldı... Yerli doğal gaz övüldükçe kaçacak delik arayan Babacan'ın yanındakilere 'Ne zaman gidelim' diye soru sorması dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan Başkan Erdoğan'ın müjdelediği ücretsiz doğalgaz uygulaması başladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, doğalgaz faturalarının devlet tarafından karşılandığı belirtildi.

Giriş Tarihi 02 Mayıs 2023, 14:08 Güncelleme 02 Mayıs 2023, 16:15
Zonguldak’ta duydukları Ali Babacan’a ’gaz’ yaptı! Zır muhalif CHP’li bile Filyos’u övünce kaçacak delik aradı: Bu hazımsızlığa DEVA yok

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin vizyon projeleri birbir hayata geçerken muhalefet cephesinde ise hazımsızlık sürüyor. Gazetecisinden siyasetçisine, yapılan çalışmalardan duydukları rahatsızlığı dile getiriyor.

Bu isimlerden bir tanesi de DEVA Partisi Lideri Ali Babacan.

"YILLARDIR AYNI TÜRKÜYÜ ÇALIYORLAR: KARADENİZ'DE DOĞALGAZ BULDUK"
Ali Babacan, geçtiğimiz yıllarda "Nerede bu Karadeniz'deki doğalgaz?" diyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

Hani bizim Karadeniz'deki doğalgaza ne oldu? Ben onu merak ediyorum. Hani bu sahalar tüm Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacını karşılayacaktı? Ne oldu diye buradan soruyorum. Yıllar geçti. Ta damadın enerji bakanlığı dönemi, hatırlayın 2016 mıydı neydi. 6 yıldır aynı türküyü çalıyorlar: Karadeniz'de doğalgaz bulduk.

KARADENİZ GAZININ ÇIKARILDIĞI İLÇEYİ ZİYARET ETTİ
Bu söylemlerinin ardından Ali Babacan, geçtiğimiz günlerde Karadeniz gazının karaya ulaştırıldığı Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine gitti.

Burada CHP'li Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz, Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'ne dair Babacan'a bilgi verdi.

CHP'LİLER ÖVGÜ DOLU SÖZLER SARF ETTİ
Babacan'a bilgi veren Kantarcı ve Yılmaz'ın doğalgazın işlendiği tesis hakkında övgü dolu sözlerle bahsetmeleri dikkat çekti.

"8-10 BİN CİVARINDA İNSAN ÇALIŞIYOR"
Bülent Kantarcı, işletmenin bölgeye büyük istihdam sağladığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Doğalgazı saflaştırma tesisi. Evet. Benim aldığım bilgilere göre gaz çok temiz bir gaz, sadece bir miktar tuz ve bir miktar da su olduğu başka yabancı bir şey yokmuş. Bu çok iyi bir şey diye söylüyorlar. Üç faz halinde yapılıyor, bu birinci fazı tamamladıklarını söylüyorlar. Asıl büyük olan ikinci faz. Birinci faz günlük 10 milyon metreküp. İkinci faz 40 milyon metreküp ama ikinci faza ne zaman başlarlar? Ne zaman biter? Şimdi seçime yetiştirirler. 8-10 bin civarında insan çalışıyor şu anda ama herhalde mayıs ayından sonra bunlar azalacak. Çok hızlı çalışıldı bu rekor bir çalışma gerçekleştirildi, denizin 2 bin 100 metre derinliğinden bin 500 daha aşağıya inildi.

"ZONGULDAK BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI HALİNE GELDİ"
Deniz Yavuz Yılmaz ise tesis ile birlikte gelen ekonomik haraketlilik sonucu Zonguldak'ın, bölgenin parlayan yıldızı haline geldiğini söyledi.

ALİ BABACAN'IN YÜZÜ DÜŞTÜ
Belediye başkanı ve milletvekilinin dakikalarca süren övgü dolu sözleri sonrası Ali Babacan, zor anlar yaşadı ve sessizliğe büründü.

Yüzü asılan Ali Babacan, danışmanlarından yardım isteyerek bölgeden ayrıldı.



DOĞALGAZ BİR AY ÜCRETSİZ
Filyos Limanı'ndaki sondaj çalışmaları, mutlu sonuç vermeye devam ediyor. Türkiye, enerjide bağımlılıktan kurtulma yolunda emin adımlar atıyor.

Karadeniz'de keşfedilen gazın evlere ulaştırılması çalışmalarında sona gelinirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan müjdeler de peş peşe geldi.

Erdoğan, 81 ilde evlerde kullanılan doğalgazın 1 aylık süre ile ücretsiz olacağını açıkladı.

İLK FATURALAR GELMEYE BAŞLADI
Bu müjdenin ardından 20 milyon doğalgaz abonesi, gözlerini faturaya çevirdi. Milyonlarca doğalgaz abonesini yakından ilgilendiren ücretsiz fatura uygulaması ise ay başı itibarıyla başladı.

FATURALARDA 0 TL DETAYI
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, vatandaşlar evlerine gelen faturalarda 0 (sıfır) TL ile karşılaştı.

Paylaşılan görüntülerde faturaların Devlet tarafından ödendiği belirtildi.

"BU FATURANIZA ESAS TUTAR DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMIŞTIR"
"Karadeniz gazımız hayırlı olsun"
denilen mesajda ise, "Bu faturanıza esas tutar, Cumhurbaşkanlığı Düzenlemeleri çerçevesinde Devlet tarafından karşılanmıştır." ifadeleri kullanıldı.