Terör sevici ortaklar birbirine girdi! TİP'li Ahmet Şık HDP'ye fena salladı: "Kürt faşisti ile uğraşamam"

7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasında bulunan terör sevici ortaklar HDPKK ve TİP birbirine girdi. TİP'li Ahmet Şık, bir vatandaşla gerçekleştirdiği sohbet sırasında "Bak Selahattin (Demirtaş) bugün canımıza okumuş güya aynı ittifaktayız. Selahattin'i çıkar HDP'den, ortada HDP kalmıyor. Kürt faşisti ile uğraşmam" ifadelerini kullandı. Bu sözler sonrası ortağı HDPKK'dan TİP'li Ahmet Şık'a, "Seni biz vekil yaptık. Nankörsün!" diye karşılık verildi.

Giriş Tarihi 29 Nisan 2023, 02:17 Güncelleme 29 Nisan 2023, 10:54
Terör sevici ortaklar birbirine girdi! TİP’li Ahmet Şık HDP’ye fena salladı: Kürt faşisti ile uğraşamam

İÇİNDEKİLER

7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasında bulunan terör sevici ortaklar HDPKK ve TİP birbirine girdi.



HDPKK VE TİP KAVGAYA GİRİŞTİ
Milletvekili seçimlerine ortak listeyle girmedikleri için birbirlerini eleştiren ve sert ifadeler sarf eden terörü siyasi ayağı HDP ve TİP kanadındaki gerginlik sık sık gündeme gelmişti.

Daha önce HDP listelerinden milletvekili seçilen fakat sonrasında TİP'e geçen Türkiye İşçi Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Şık ittifak ortaklarıyla ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulundu.



"SELAHATTİN'İ ÇIKAR HDP KALMAZ"
Şık, bir vatandaşla gerçekleştirdiği sohbet sırasında "Bak Selahattin (Demirtaş) bugün canımıza okumuş güya aynı ittifaktayız. Selahattin'i çıkar HDP'den, ortada HDP kalmıyor." dedi.



"KÜRT FAŞİSTİ İLE UĞRAŞAMAM"
HDP'yi topa tutan Ahmet Şık "Kürt faşisti ile uğraşamam bu kadar." cümlesini kurdu.



SOSYAL MEDYADA HDP-TİP KAVGASI
Ahmet Şık'ın bu açıklamaları sonrası HDP'liler ve TİP'liler birbirlerine sosyal medyada karşılıklı hakaretler yağdırdı. HDPKK'nın Gençlik Teşkilatı da Ahmet Şık'ın sözlerine ağır yüklendi.

Açıklamada, "Seni biz vekil yaptık. Sol'un barış, özgürlük, eşitlik, hak ve adalet arayışını hedef almak faşistliktir. Yani faşist sensin. Birlikteliğimizi hedef alan ayrılıkçısın. Derhal özeleştirini verip adaylıktan çekilmelisin. Nankörsün!" ifadeleri yer aldı.



AĞIR HAKARETLERDEN SONRA ÖZÜR DİLEDİ
Ortağı HDPKK'dan ağır hakaretler yiyen TİP'li Ahmet Şık sosyal medya hesabından özür diledi. Şık paylaşımında, "Konuyu, olayı, olaydaki kişileri ve bağlamını açıklamaya çalışmadan, fikrimi, kastımı ve duygumu yansıtmayan bu sözler nedeniyle kırdığım tüm HDP'li dostlarımdan ve Kürt halkından, TİP'li yoldaşlarımdan içtenlikle özür diliyorum. Öncelikle 14 Mayıs'a dek ve sonrasındaki ortak mücadele geleceğimiz boyunca da yegane çabam, barış ve kardeşlik arzumuza zarar vermemek, ittifakımızda cisimleşen umutlara gölge düşürmemek olacak" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN