Son dakika: Mısır'la 11 yıl sonra sıcak temas! Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Libya için 'yakın işbirliği' gündemde

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Mısır Dışişleri Bakanı Şukri ile ortak basın toplantısı düzenledi. Ankara - Kahire hattında tesis edilen yeni ilişkilere değinen Çavuşoğlu, "Mısır'la açtığımız yeni sayfayı ortak projeler ve başarı öyküleriyle doldurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu'nun gündeminde Libya meselesi de vardı... Bakan Çavuşoğlu, "Mısır ile bundan sonra Libya konusunda daha yakın işbirliği içinde çalışacağız" dedi. Öte yandan Türkiye ve Mısır arasında temsilcilik düzeyinin 'Büyükelçilik' seviyesine yükseltilmesi konusunda somut adımlar atılacağı vurgulandı.

Giriş Tarihi 13 Nisan 2023, 18:42 Güncelleme 13 Nisan 2023, 20:55
Son dakika: Mısır’la 11 yıl sonra sıcak temas! Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Libya için ’yakın işbirliği’ gündemde

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"YENİ SAYFAYI ORTAK PROJELERLE DOLDURMAK İSTİYORUZ"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı;

"Mısır'la açtığımız yeni sayfayı ortak projeler ve başarı öyküleriyle doldurmak istiyoruz. Temsilcilik düzeyinin büyükelçi seviyesine yükseltilmesi konusunda somut adımlar atıyoruz.

Önümüzdeki dönemde ortak bir açıklama ile biz sizleri bilgilendireceğiz. O güne kadar bazı adımlar atmaya da devam edeceğiz. Herhangi bir sorunun olmadığını söylemek isterim"

"Mısır ile bundan sonra Libya konusunda daha yakın işbirliği içinde çalışacağız. Filistin konusunda da düşüncelerimiz aynı. İsrail'e verilecek mesajlar konusunda da aynı. Libya'da aslında ilişkilerimiz soğukken eleştiriler ve kuşkular vardı. Diyalog başladıktan sonra nihai amaçlarımızın aynı olduğunu gördük. Özellikle ortak taburun doğuyla batı arasında kurulmasını da konuştuk. Terör koridorunun oluşmasını engelledik Suriye'de. Bizim kendimize yönelik tehdidin olmadığından emin olmamız lazım. Mısır'la ilişkilerimizi güçlendirirsek bunun olumlu etkileri olacaktır."

FRANSA'YA "PKK'YA ÖDÜL" TEPKİSİ
Fransa'daki skandal 'terör' manzaralarıyla ilgili de konuşan Çavuşoğlu, "PKK AB terör listesinde Fransa'da da terör örgütüdür. Maalesef Fransa'da senatörler vekiller bu teröristlerle bir araya geliyor ödül veriyorlar. Bu da terörle mücadeledeki ikiyüzlülüğün göstergesidir. Bunu yapan sadece Fransa değil. ABD'de Suriye'de yapıyor. Süleymaniye'de de PKK artık oradaki yerel yönetimi Talabani'nin partisini etkisi altına almıştır. Avrupa'nın desteklediği terör örgütleriyle mücadeleye devam edeceğiz." dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, MISIRLI MEVKİDAŞI ŞUKRİ'Yİ TOGG İLE İFTARA GÖTÜRDÜ I VİDEO İZLE

"İLİŞKİLERİN EN ÜST SEVİYEYE GELMESİNİ İSTİYORUZ"
Mısır Dışişleri Bakanı Şukri, "İlişkilerimizin karşılıklı olarak gelişmesini ve en yüksek seviyeye gelmesini istiyoruz. Bu, herkese yararlı olacak. Her iki ülkeyi bağlayan tarihi ilişkiler mevcuttur, bu ilişkileri daha ileri düzeye taşımalıyız. İlişkiler ve temaslarımız hızlı şekilde gelişiyor. Cumhurbaşkanları düzeyinde bir zirvenin kurulması da söz konusu olacak. Güçlü bir siyasi irade var arkamızda, Türkiye-Mısır ilişkilerinin daha da aktifleştirilmesi ve her alanda yükselmesi için. İsrail'in saldırılarını durdurmamız lazım. Filistinlilerin mallarına mülklerine saldırıyorlar. Bunların önlenmesi gerekiyor." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN