Seccadeye basan Kılıçdaroğlu'na milli irade tokadı! Tepkiler çığ gibi: "Müslümanlara 'değerleriniz ayağımızın altı' mesajı veriyor

Seccadeyi ayaklar altına alarak büyük bir skandala imza atan, daha sonra Saadet iftarında kendisini aklamaya çalışan Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkiler dinmiyor. Vatandaşlar durumu "Kutsalımıza saldırı" olarak niteledi. Kılıçdaroğlu'nun seccadeyi ayaklar altına aldığı skandal kareyi yorumlayan bir vatandaş ise "Biz Müslümanların dini vecibelerini yerine getirdikleri şeyleri 'ayaklarımız altına aldık' mesajını veriyorlar" ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi 02 Nisan 2023, 19:08 Güncelleme 02 Nisan 2023, 19:29
Seccadeye basan Kılıçdaroğlu’na milli irade tokadı! Tepkiler çığ gibi: Müslümanlara ’değerleriniz ayağımızın altı’ mesajı veriyor

İÇİNDEKİLER

Daha önce başörtüsüne 'bez parçası' tanımlaması yapan son dönemde de helalleşme turlarına çıkan 7'li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu ile birlikte katıldığı iftar programı sonrası seccade üzerinde ayakkabı ile poz verdi.


Bu durum büyük tepki çekerken önce CHP'den sonra da Kılıçdaroğlu'ndan "Yoğunduk" ve "Göremedim" şeklinde akla ziyan savunmalar geldi.



Öte yandan seccadeyi ayaklar altına alarak tepkileri üzerine toplayan Kılıçdaroğlu, koalisyon ortağı Saadet Partisi'nin eliyle kendisini aklamaya çalıştı. Saadet Partisi iftarında konuşan Kılıçdaroğlu, 'seccadeye basma' rezaletini perdelemek için "Böyle iftiralardan, operasyonlardan, siz samimi Müslümanlara sığınıyorum" sözlerini sarf etti.

KENDİSİNİ ELEŞTİRENLERİN MÜSLÜMANLIĞINI SORGULADI
Kılıçdaroğlu'nun "Siz samimi Müslümanlara sığınıyorum" diyerek kendisini eleştiren vatandaşları 'samimiyetten uzak Müslüman' olarak damgalaması da büyük tepki çekti.



Tüm bu yaşananların gölgesinde Kılıçdaroğlu'nun seccadeyi ayaklar altına aldığı skandal kare vatandaşlara soruldu.

İşte o röportaj....


"İNSAN BU KADAR DUYARSIZ OLMAMALI"
"Yaşananlar esef verici bir durum. Ben bunu kasıtlı yapılmış gibi görüyorum. Resim çektiriyorsun! Bu resmi çektiren insan bunu görür. Basına servis eden görür. Kimse görmedi mi? Bu kadar mı basit? İnsan bu kadar duyarsız olmamalı."



"DURUMU AYIPLADIM"
"İnsan yürürken orada bir seccade olduğunu görür. Ben bu durumu ayıpladım."



"KUTSALIMIZA BİR SALDIRI"
"Bu fotoğrafı gördüğümde çok yadırgadım. Ben kutsalımıza bir saldırı olarak niteledim bu durumu"



"ALLAH'IN HUZURUNA ÇIKILAN YER"
"Öncelikle dinimiz temizlik dinidir. İnsanların alnını koyduğu, secde ettiği, Allah'ın huzuruna durduğu yere ayak basılmaz"

"TOPLUMUN DEĞERLERİ AŞINDIRILMAMALI"
"Türkiye, Anadolu toprakları mukaddes değerler üzerine temeli atılmış bir ülkedir. Kıyamete kadar da biz bu değerlerimizle Türk insanı olacağız. Cami varsa secde, namaz, Allah'a ve ibadet kulluk vardır. Seccade bizim için olmazsa olmaz bir şeydir ve değerlidir. Bir seccadeye ayakkabı ile basılması kabul edilemez. Biz evlerimize de ayakkabı ile de girmiyoruz. Toplumun bu değerleri kimse tarafında aşındırılmamalı."





"BEZ PARÇASI OLARAK GÖRÜYORLAR"
"Seccadeyi kutsal olarak görmüyorlar ve bir bez parçası olarak görüyorlar."



"Seccade hürmetledir ve ayakkabı ile basılmaz."



"MÜSLÜMANLARA 'DEĞERLERİNİZİ AYAKLARIMIZ ALTINA ALDIK' MESAJINI VERİYORLAR!"
"Bir şey anlatmak istiyorlar. Sonuçta biz Müslümanların dini vecibelerini yerine getirdikleri şeyleri 'ayaklarımız altına aldık' mesajını veriyorlar. Bizi temsil edeceklerini söylüyorlar. Helalleşme diyorlar ama helalleşme değil de ortaya de başka bir şey çıkıyor."