CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yönetimindeki İzmir'de değişmeyen manzara! 1995 yılından bu yana İzmir'in altyapısı kaderine terk edildi!

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kaderine terk ettiği şehrin altyapısı alarm vermeye devam ediyor. Yarım saatlik sağanak yağışla göle dönen İzmir'de araçlar yolda kaldı, vatandaş perişan oldu. Yaşanan bu gelişmeler sonrası İzmir'deki altyapı sorununun yıllardır değişmediği ortaya çıktı. TAKVİM gazetesinin 5 Kasım 1995 tarihli haberinde İzmir’in merkezinde sel yaşandığı ve 55 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Haberde, "Altyapı eksikliği, oy uğruna göz yumulan gecekondulaşma ve vurdumduymazlığın bedeli." ifadeleri kullanılmıştı.

Giriş Tarihi 11 Mart 2023, 20:37 Güncelleme 11 Mart 2023, 22:44
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimindeki İzmir’de değişmeyen manzara! 1995 yılından bu yana İzmir’in altyapısı kaderine terk edildi!

İÇİNDEKİLER

CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin altyapısını kaderine terkettiği İzmir yarım saatte göle döndü.



Yapılan uyarılan ardından kentte, yine her yağmur sonrası oluşan görüntüler ortaya çıktı.



Bugün başlayan ve yalnızca yarım saat etkili olan yağmur, kenti adeta göle çevirdi.



Su taşkınları yaşandı.Her sağanak yağmurun ardından altyapı nedeniyle göle dönen bölgede, caddelerde su taşkınları yaşandı.



Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle ana arterlerde de trafikte aksamalar yaşandı. Dikili ilçesindeki rögarların taşmasıyla seyir halindeki birçok araç yolda kalarak yardım bekledi.



ALİAĞA KAPALI PAZAR YERİ'Nİ DE SU BASTI
Aliağa'da da cadde ve sokakları göle çevirdi. Yağmur, sürücü ve vatandaşlara da zor anlar yaşattı.



Öte yandan Hacı Ömerli Mahallesi'nde dört vatandaş köprü altında biriken sular sebebiyle araçlarında mahsur kaldı.



Vatandaşlar kepçe yardımı ile mahsur kaldığı yerden kurtarıldı. Sağanakla beraber Aliağa Kapalı Pazar Yeri'ni de su bastı. O sırada pazar yerinde satış yapan esnaf zor anlar yaşadı.



28 YILDIR DEĞİŞMEYEN MANZARA
CHP'li İzmir Belediyesi'nin basiretsiz yönetimi sonucu her sağanak yağışta göle dönen İzmir'in çilesi 28 yıldır değişmiyor. Yaşanan bu gelişmelerin gölgesinde TAKVİM gazetesinin 5 Kasım 1995 tarihli manşeti dikkat çekti. 5 Kasım 1995 tarihli haberinde İzmir'in merkezinde sel yaşandığı ve 55 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Haberde, "Altyapı eksikliği, oy uğruna göz yumulan gecekondulaşma ve vurdumduymazlığın bedeli." ifadeleri kullanılmıştı.



SEL NEDENİYLE 55 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
1995 yılının Kasım ayında meydana gelmiş olan ve İzmir'in merkezinde toplam 55 insanın ölümüne sebep olan korkunç olaydan bu yana hiçbir değişiklik olmadığını gözler önüne serdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN