Asrın felaketinde hayatını kaybedenlerin isimleri fidanlarda yaşatılacak!

Kahramanmaraş merkezli depremde yaşamını yitirenlerin adları, Mersin’de toprakla buluşturulacak fidanlar ile yaşatılacak.Fidanların tüplere yerleştirilmesini sağlayan fidan yetiştiricisi Necip Özdemir, “Acımız çok büyük, yüreğimiz yanıyor. Türkiye’mizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısını yaşatmak için fidanlarımıza adlarını veriyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 28 Şubat 2023, 14:33 Güncelleme 28 Şubat 2023, 14:33
Asrın felaketinde hayatını kaybedenlerin isimleri fidanlarda yaşatılacak!

İÇİNDEKİLER

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen asrın çifte depremlerinde binlerce bina yıkılırken on binlerce vatndaş ise hayatını kaybetti.

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ YAŞATILACAK

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı Çakıllı fidanlık ekipleri, tüplere yerleştirdikleri sedir, ladin ve çamdan oluşan yaklaşık 50 bin fidanın üzerlerine depremde hayatını kaybedenlerin isimlerini yazdı.

Özenle hazırlanan fidanlar, oluşturulacak araziye dikilecek.

"ACIMIZ ÇOK BÜYÜK, YÜREĞİMİZ YANIYOR"

Fidanların tüplere yerleştirilmesini sağlayan fidan yetiştiricisi Necip Özdemir, "Acımız çok büyük, yüreğimiz yanıyor. Türkiye'mizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısını yaşatmak için fidanlarımıza adlarını veriyoruz" dedi.

TÜRKİYE İKİ BÜYÜK DEPREM FELAKETİNİN YARALARINI SARMAYA ÇALIŞIYOR

İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya'da büyük yıkıma yol açtı. Deprem felaketinde can kaybı 44 bini geçti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN