İHA'lar ile havadan komandolarla karadan yağma nöbeti!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan asrın depremlerin ardından afet bölgelerindeki yağma olaylarının önüne geçebilmek amacıyla İHA’lar havadan, komandolar ise karadan sıkı denetim gerçekleştiriyor.

Giriş Tarihi 16 Şubat 2023, 11:20 Güncelleme 16 Şubat 2023, 11:40
İHA’lar ile havadan komandolarla karadan yağma nöbeti!

İÇİNDEKİLER

Merkez üssü Kahramanmaraş olan asrın çifte depremlerinin ardından afet bölgelerinde hırsızlık ve yağmalama haberleri sık sık gündeme geldi. Deprem etkisi ile boş kalan dükkanlardan temel ihtiyaç dışında eşya taşıyan yağmacılar için ekipler harekete geçti.

Tespit edilen şahıslara gereken ceza verilirken Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, sıkı bir önlem daha aldı. Kent genelinde ve ilçelerde devriye görevini yürüten ekipler, hırsızlık ve yağma olaylarına karşı enkaz alanlarında ve hasar gören binaların önünde nöbet tutuyor.

İHA İLE HAVADAN YAĞMA NÖBETİ

Ekipler aynı zamanda İHA'larla havadan da denetimlerini sürdürüyor. Gaziantep emniyet Müdürlüğü ekipleri, İHA görüntüsünü paylaştığı videoda şu ifadelere yer verdi.

"Nurdağı ilçemizde Emniyet Genel Müdürlüğü İHA'larıyla can ve mal güvenliğine karşı işlenebilecek muhtemel asayiş suçlarının engellenmesi ile trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerimiz 7/24 devam ediyor."

KOMANDOLAR KARADAN DENETİMDE!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük deprem sonrası komandolar deprem bölgesine gelerek arama kurtarma çalışmalarına katılırken yanı sıra kentin asayiş ve güvenliğini de sağlıyor.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası en çok yıkıcı etkinin yaşandığı Hatay'da, halk geceyi çadır kentlerde geçirirken, sağ kurtulan vatandaşların çoğu ise Hatay'ı terk etmiş durumda.

Bolu 2'nci Komando Tugayı'na bağlı birlikler ise depremin en çok etkilediği illerden biri olan Hatay'a gelerek arama kurtarma çalışmalarına katılırken yanı sıra kentin asayiş ve güvenliğini sağlıyor. Komandolar Hatay'ın sokaklarında devriye atarak yağma ve hırsızlık gibi olayları önüne geçiyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN