Yaraları sarmak için seferber oldular! Konteyner kentler kuruluyor: Kalyon, Limak, Baykar...

Türkiye asrın felaketinin açtığı yaraları sarmak için tek yürek oldu. Bölgedeki en önemli ihtiyaç barınma. İş dünyası evleri yıkılan binlerce aileye konteyner kentler kurmaya başladı. Hükümetin yanı sıra Kalyon, Limak, Baykar gibi şirketler binlerce kişiyi barındıracak kentleri bir an önce bitirmek için gece-gündüz çalışıyor. Depremzedeleri bir an önce sıcak yuvalarına taşımak için kolları sıvayan şirketler yol haritalarını açıkladı.

Giriş Tarihi 14 Şubat 2023, 07:07 Güncelleme 14 Şubat 2023, 16:19
Yaraları sarmak için seferber oldular! Konteyner kentler kuruluyor: Kalyon, Limak, Baykar...

İÇİNDEKİLER

Asrın felaketinde evlerini kaybeden depremzedeleri sıcak yuvalarına kavuşturmak için 10 ilde konteyner kent seferberliği başlatıldı.

KALYON HOLDİNG İLK GÜNDEN BERİ BÖLGEDE
Depremin ilk anından itibaren barınmadan enkaz kaldırma teçhizatı ve makinelerine, gıda, giysi ve ilaç yardımlarından psikolojik desteğe tüm imkânlarını seferber eden Kalyon Holding, Gaziantep'in İslahiye ilçesine 3 bin kişilik konteyner kent kurmak için harekete geçti.

İlk etapta Gazianteplilere Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin kapılarını açıp, bölgede 7 bin 756 afetzedenin barınma ve gıda ihtiyacını karşılayan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu başta olmak üzere tüm üst yönetimi ve 2 bin 336 gönüllü çalışanı ile sahada yaralara merhem olmak için çalışan holding, konteyner kentte depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını anında karşılıyor.

İŞ DÜNYASI EL ELE VERDİ
Rönesans Holding de Malatya'ya ulaştırdığı 150 konteynerin kurulumuna başladı. Holdingden yapılan açıklamada "150 konteyner ile yaklaşık 800 kişinin barınma ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Konteynerlerin 40'ı bölgeye ulaştı" denildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Mahmut Asmalı, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde depremden etkilenen vatandaşlar için 1000 tane konteyner evi bulunan tefrişatlı konteyner kent kuracaklarını bildirildi.

MÜSİAD İsviçre Temsilciği de Kahramanmaraş'ta 100 adetlik konteyner kent kurma projesi başlattığını açıkladı.

İslahiye-Hatay yolu üzerinde Kalyon Holding tarafından inşa edilen konteyner kenti ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, konteyner kent hakkında Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu'dan bilgiler aldı. Şentop "Burası örnek teşkil eden bir yer" dedi.

BAYKAR'DAN BİN KONUT 520 KONTEYNER
AFAD ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını açıklayan Selçuk Bayraktar, "520 konteynerden oluşan 2 bin kişiye yaşam imkanı sunacak geçici kent inşa ediliyor." dedi.

Ayrıca Baykar kalıcı olarak bin konut için de bağışta bulundu.

ÖNCELİĞİMİZ BARINMA
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın,da "İvedi bir şekilde hem malzemelerini alarak, hem de üretici firmalara konteyner taleplerimizi ilettik. Hatta bazı şubelerimiz fabrikalarının belirli bi yerini bu işin üretimi noktasında tesis etti" diye konuştu.

Öte yandan Katar da taahhüt ettiği 10 bin konteyner evin ilk bölümünü Türkiye'ye göndermeye başladı.

İKİ HAFTADA TAMAMLAYACAK
LİMAK Şirketler Grubu, Hatay'da ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde belirlenen iki ayrı noktada toplam 4 bin kişinin barınabileceği konteyner kent kurulumuna başladı. Konteyner kentler yaklaşık 2 haftada altyapıları ile birlikte tamamlanacak.

Felaketin yaşandığı ilk günden itibaren Limak, tüm iştirakleri ve tecrübeli ekiplerini arama kurtarma ve yardım faaliyetleri için sahaya gönderdi. 150'ye yakın iş makinesi ve ekipmanı, söz konusu makineleri ve ekipmanları kullanacak uzman personeli ile birlikte afet bölgesine sevk etti.

Yaklaşık 800 kişilik arama kurtarma ve dağcı ekibi de bu bölgelerde çalışmalara devam ediyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN