Katar'dan deprem ziyareti! Başkan Erdoğan İstanbul'da Katar Emiri Al Sani ile bir araya geldi | Liderlerden 'geçmiş olsun' telefonu

Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye'ye gelen Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'yi kabul etti. Katar Emiri Şeyh Temim, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye'yi ziyaret eden ilk lider oldu. Kırgızistan, Cezayir, Gine Bissau, Senegal, Sri Lanka, Sudan, Irak liderleri ve AB Komisyonu Başkan Erdoğan'ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Giriş Tarihi 12 Şubat 2023, 11:17 Güncelleme 12 Şubat 2023, 20:29
Katar’dan deprem ziyareti! Başkan Erdoğan İstanbul’da Katar Emiri Al Sani ile bir araya geldi | Liderlerden ’geçmiş olsun’ telefonu

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan 'Yüzyılın felaketi' olarak tanımlanabilecek depremlerle karşı karşıya kaldı.

DEVLET SEFERBER OLDU
10 ilde yıkıma sebep olan depremler sonrası devlet tüm imkanlarını seferber etti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Bakanlar bölgeye gitti. 7 gün milli yas ve 3 ay süre ile OHAL ilan dedi. Süreci koordine etmek adına afet illerine çevre illerin valileri geçici görevle atandı.

Başkan Erdoğan deprem bölgesini karış karış gezerek çalışmaları yerinde inceledi vatandaşların dertlerini dinledi. Türkiye tek yürek olurken dünyanın birçok ülkesinden de Türkiye'ye destek yağdı.

AL SANİ ZİYARETE GELDİ
Katar Haber Ajansı, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye'ye geldi.


Katar Emiri Şeyh Temim, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye'yi ziyaret eden ilk lider oldu.



LİDERLERDEN BAŞKAN ERDOĞAN'A DEPREM NEDENİYLE 'GEÇMİŞ OLSUN' TELEFONU

Kırgızistan, Cezayir, Gine Bissau, Senegal, Sri Lanka, Sudan ve Irak liderleri Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak deprem dolasıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Eski Başkanı Mesut Barzani de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

AVRUPA BİRLİĞİ KOMİSYONU'NDAN TELEFON
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Başkan Erdoğan'ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI DENDIAS BAKAN ÇAVUŞOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
Öte yandan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Adana'ya geldi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ı taşıyan özel uçak, Adana Şakirpaşa Havalimanı'na indi.

Dendias'ı burada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı.

Bakanlar, havalimanında basına kapalı görüştü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN