İskenderun Limanı'nda depremde devrilen konteynerlerde çıkan yangına havadan müdahale

Türkiye, 6 Şubat'ta 'yüzyılın felaketi' olarak tanımlanabilecek depremlerle karşı karşıya kaldı. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6'lık depremler 10 ilde yıkıma neden oldu. Depremden etkilenen illerden biri de Hatay idi... İskenderun ilçesinde depremler sırasında devrilen konteynerlerde çıktı. Yangına Kara Kuvvetlerine ait helikopterler ve Hava Kuvvetlerine ait uçakla havadan müdahale edildi.

Giriş Tarihi 07 Şubat 2023, 18:35 Güncelleme 08 Şubat 2023, 01:51
İskenderun Limanı’nda depremde devrilen konteynerlerde çıkan yangına havadan müdahale

İÇİNDEKİLER

İskenderun Limanı'nda dün depremin ardından devrilen konteynerlerde çıkan yangına Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçaktan "yangın söndürme topu" atıldı.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremler sırasında dün henüz belirlenemeyen nedenle konteynerlerde yangın çıktı.

Çevreye yayılması nedeniyle büyüyen yangından yükselen dumanlar, İskenderun ilçesinin birçok noktasından da görüldü. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözlerin de söndürme çalışmalarına destek verdi.

TSK UÇAKLARI YANGIN SÖNDÜRME TOPU ATTI
İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, Limak Port Limanı'nda devam eden yangını söndürmek maksadıyla Türk Hava Kuvvetlerine ait bir uçağın liman üstüne "yangın söndürme topu" attığını kaydetti.



MSB DUYURDU: HAVADAN MÜDAHALE
Milli Savunma Bakanlığı, İskenderun Limanı'ndaki yangına Kara Kuvvetlerine ait helikopterler ve Hava Kuvvetlerine ait uçakla havadan müdahale edildiğini duyurdu.




"HELİKOPTERLERİMİZİN MÜDAHALESİ DEVAM EDİYOR"
Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, "İskenderun Limanı'ndaki yangına T70 yangın söndürme helikopterimizin müdahalesi devam ediyor" açıklamasını yapmıştı.