Kahramanmaraş'ta deprem! Yaralılar İstanbul'a sevk edildi gönüllüler deprem bölgesine gidiyor

Depremde yaralanan yaklaşık 45 vatandaşı taşıyan askeri uçak, Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri uçakla Adıyaman'dan İstanbul'a getirilen yaralılar, sağlık ekiplerince sedyelerle ambulanslara alındı. Yaralıların, başta Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olmak üzere İstanbul'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. 11 kişinin yoğun bakımdaki takiplerinin sürdüğü öğrenildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 06.00 itibarıyla İstanbul’dan; 73 uçak ile 12 bin 752 personelin ve AFAD Gönüllülerinin, deprem bölgesine sevk edildiğinin açıkladı.

Giriş Tarihi 07 Şubat 2023, 05:06 Güncelleme 07 Şubat 2023, 10:41
Kahramanmaraş’ta deprem! Yaralılar İstanbul’a sevk edildi gönüllüler deprem bölgesine gidiyor

İÇİNDEKİLER

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından yaralılar gece saatlerinde İstanbul'a getirilmeye başlandı. Yaralılar, ilk etapta ağırlık durumlarına göre İstanbul Avrupa yakasındaki farklı hastanelere nakledildi.

TEYAKKUZ DURUMUNA GEÇTİ
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne getirilecek yaralılar için, hastanenin Acil Travma ekipleri dakikalar öncesinden teyakkuz durumuna geçti.

Hastane Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, Genel Hastane Başhekimi Dr. İdris Kurtuluş, Acil Tıp Bölümünden Doç. Dr. Semih Korkut ile Prof. Dr. A. Kenan Türkdoğan ve acil ekipleri acil travma önünde ambulansların gelişi ile hasta triyajlarını organize etti.

İlk müdahaleleri yapılan depremzedeler, tedavileri için hastaneye yatırıldı.

İlk belirlemelere göre 11 yaralı hastaneye getirildi. Yaralıların uçaklarla İstanbul'a getirilmeye devam edeceği öğrenildi.

Öte yandan, yaralıların getirilmesiyle beraber, yakınlarından haber almaya çalışan aileler de hastane bekleme salonunda toplanmaya başladı.

Hastanede deprem bölgesinden gelen yaralılara müdahale sürerken, hastanenin günlük normal işleyişi de sürüyor.

SABİHA GÖKÇEN'E DE UÇAK İNDİ
Yaralılar tedavi için İstanbul'a getirilmeye devam ediyor.

Deprem bölgesinden aldığı yaralılarla Malatya'dan kalkan Sağlık Bakanlığı'na ait uçak, saat 03.00 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı'na indi.

Havalimanında hazır bekleyen ambulanslara alınan yaralılar Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.

TEDAVİLERİ SÜRÜYOR
Deprem bölgesinden gece saatlerinde İstanbul'a getirilen yaralılardan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde 11 kişinin yoğun bakımdaki takiplerinin sürdüğü öğrenildi. Yaralılardan, ikisinin 14 ve 16 yaşlarında çocuk olduğu öğrenildi. 16 yaşındaki çocuğun diyalize alınacağı kaydedildi. Çevik kuvvet polisi Servet Çelik'in (25) ise durumunun iyi olduğu ancak çoklu kırık ve travma nedeniyle ortopedi ve beyin cerrahi ekiplerince ameliyata alındığı öğrenildi. Yaralılardan üçünün entübe edildiği, hipotermik gelen yaralıların 'crush sendromu' nedeniyle diyalize ihtiyaç duyabileceği de vurgulandı.

HAKKINIZ ÖDENMEZ
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'dan deprem bölgesine şu ana kadar 12 bin 752 personel ve AFAD gönüllüsünün sevk edildiğini duyurdu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "06.00 itibarıyla İstanbul'umuzdan; 73 uçak ile 12 752 personelimiz ve AFAD Gönüllülerimiz, başta Hatay olmak üzere deprem bölgesine sevk edildi. Hakkınız ödenmez, minnettarız" dedi.

BİRBİRLERİYLE YARIŞTILAR
İstanbul Havalimanı'nda bekleyen binlerce yardım gönüllüsü ise başta Adana, Hatay, Kahramanmaraş olmak üzere Malatya, Gaziantep, Adıyaman ve Diyarbakır'a gitmek için birbiriyle yarıştı. Gönüllüler, uzun kuyruklar oluşturdu.

Zaman zaman yaşanan izdihama havalimanında görevli ekipler müdahale etti. Öncelik sırası profesyonel ekiplerle sağlık personeline verildi. Yardım gönüllülerinin deprem bölgesine sevki THY'nin uçaklarıyla aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Öte yandan Arnavutluk'tan İstanbul Havalimanı'na gelen aralarında askerlerinde olduğu 50 kişilik arama kurtarma ekibi, THY uçağı ile Adana'ya sevk edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN