Son dakika: Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırı! Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Sebebi tamamen İslam düşmanlığı

Son dakika haberi... Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsveç ve Danimarka'da aşırı sağcı Rasmus Paludan tarafından gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırıya tepki gösterdi. Bozdağ, "Polis bu eylemi yapanı koruma altına aldı. Avrupa'da artan olayların sebebi tamamen İslam düşmanlığı." değerlendirmesinde bulundu. Yaşanan saldırının ardından İslam coğrafyasında milyonlarca insan sokaklara döküldü. Ancak İsveç, tepkilere karşın çirkin saldırıya sahip çıkmaktan ateşi körüklemekten vazgeçmiyor. İsveç Demokratları Partisi Adalet Komitesi başkanı Richard Jomshof, Türkiye'nin tepkisinin abartılı olduğunu belirtti ve 'Üzülürlerse 100 tane daha yakın' dedi.

Giriş Tarihi 28 Ocak 2023, 12:10 Güncelleme 29 Ocak 2023, 00:38
Son dakika: Kur’an-ı Kerim’e yönelik alçak saldırı! Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Sebebi tamamen İslam düşmanlığı

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırıya tepki gösteren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İsveç'teki olayda polis bu olayı koruma altına aldı. Avrupa'da artan olayların sebebi tamamen İslam düşmanlığı." değerlendirmesinde bulundu.

İsveç ise; dünyadan gelen tepkilere kulaklarını tıkayarak alçak saldırının ardından tansiyonu yükseltme çabasına girdi.

İSVEÇ'TE KANUN HAPİS ÖNGÖRÜYOR
Bozdağ, İsveç Ceza Kanunu'na göre dinlere karşı yapılan basit fiillerin iki, ağır fiillerin dört yıla kadar hapisle cezalandırılması gerektirdiğini vurguladı.

Bozdağ, şöyle konuştu:
"İsveç'in başsavcısı, 'Soruşturmaya gerek bir şey görmedim.' diyor dosyayı kapatıyor. Ben, Türkiye'nin Adalet Bakanı olarak İsveç'in Adalet Bakanına, hükümetine, kanunları uygulamakla görevli savcılarına buradan soruyorum. Sizin kanunlarınızı Türkiye olarak biz mi yazdık, meclisimizde biz mi kabul ettik. Siz yazdınız, sizin meclisinizde kabul edildi.

Öyleyse sizin meclisinizde kabul edilen kanun hükümleri açık açık, 'Basitse iki yıla kadar, ağır ve vahimse dört yıla kadar hapis cezası yaptırımı uygulanabilir.' diyorsa İsveç'in savcısı nasıl 'Ben bunu soruşturmaya değer görmüyorum, burada suç yok.' diyebilir. Milyarlarca Müslüman'ın inandığı, kutsal saydığı bir kitaba karşı alçakça bir saldırıyı gerçekleştirenin fiilini, failini görmezden gelmek, izin vermek, koruma altına almak İsveç'in kendi yasalarını bile isteye çiğnemesi demektir.

TEVRAT İKİYÜZLÜLÜĞÜ
Madem hukuk devletiyiz, madem adalet diyoruz, madem insan hakları diyoruz, Kur'an-ı Kerim yakılırken, seyirci kal, Tevrat'ı yakmak için birisi geldiği zaman ona engel ol. Biz Tevrat yakılsın demiyoruz. Engel olma kararı da doğru bir karar ama neden Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e bu saldırı yapılırken aynı tutumu ortaya koymuyorsunuz. Tevrat'a, İncil'e karşı fiil olunca hukuk ayağa kalkıyor, Müslümanlara saldırı olduğunda hukuk ve devlet suspus oluyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil."

MÜSLÜMAN DÜŞMANLIĞIDIR
Bakan Bozdağ, dünyanın hiçbir yerinde bir başkasının kutsalına hakaretin hürriyet kapsamında olmadığını dile getirdi.

Bozdağ şunları kaydetti:
"İslam'a dönük kutsallara sövmeyi, hakareti ifade hürriyeti kapsamına alıyorlar. Bu, onların İslam düşmanlığının somut göstergesidir. Esasında Avrupa'da artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı biraz yumuşatarak 'İslamofobi' diyorlar ama ben çok net söylüyorum bu İslamofobi falan değil, bal gibi İslam düşmanlığı, Müslüman düşmanlığıdır."

KUR'AN-I KERİM'E ALÇAK SALDIRI
Geçtiğimiz günlerde İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan provokatör Rasmus Paludan, dün de Danimarka'da cuma namazı çıkışında bir caminin önünde polis koruması eşliğinde aynı provokasyonuna devam etti. Türkiye, alçak saldırı öncesi Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırarak sert bir dille uyardı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Danimarka'nın Kopenhag şehrinde aynı İslam düşmanı şarlatan tarafından tekrar işlenmesine izin verilmesini en güçlü şekilde lanetliyoruz" ifadeleri kullandı.

Provokatör Paludan, cami sonrası Danimarka'daki Türk Büyükelçiliğinin önüne gelerek provokasyonunu bir kez daha tekrarladı.

İSLAM DÜNYASI AYAĞA KALKTI
Paludan'ın eylemi sonrası çok sayıda ülkede protesto gösterileri düzenlenirken İsveç'ten yine skandal açıklamalar geldi.

Kur'an-ı Kerim'e yapılan çirkin saldırı dünya çapındaki Müslümanları ayağa kaldırdı. Pakistan, Irak, Lübnan ve Afganistan'da düzenlenen protestolarda insanlar ellerine aldıkları Kur'an-ı Kerim'lerle sokaklarda yürüdü.

Beyrut'ta 200 öfkeli protestocu İsveç ve Hollanda bayraklarını yakarken, Pakistan'daki öfkeli göstericiler polis tarafından durduruldu.

RUSYA: TAMAMEN ENGELLENMELİ
Rusya'nın Kopenhag Büyükelçiliği provokasyon sonrası yaptığı açıklamada, "27 Ocak'ta Kopenhag'da Rusya'nın Büyükelçiliği'ne bağlı konsolosluk binası önü de dahil olmak üzere Müslümanlar için kutsal olan Kur'an-ı Kerim'i yakmak için birçok eylem gerçekleşti. Bu tür soytarılıklar tamamen engellenmeli ve bunları düzenleyenler sorumlu tutulmalıdır" ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETTE ÇATLAK
Provokatöre tepkiler çığ gibi büyürken İsveç medyası Paludan'ın gerçekleştirdiği eylemin ve İsveç'in NATO sürecindeki duraklamanın hükümette çatlaklara yol açtığını öne sürdü.

İsveç televizyonu SVT'nin internet sitesinde yayınlanan bir analizde, Başbakan Ulf Kristersson'un kutsal kitabı yakılan Müslümanlara karşı beslediği sempatinin İsveç Demokratları Partisi (SD) lideri Jimmie Akesson'un tepkisine neden olduğu yazıldı.

SVT'ye göre Jimmie Akesson, ifade özgürlüğünü kısıtlamak isteyenlere sempati duymanın 'tehlikeli' olduğunu belirtti. Aynı partiden bir başka isim Adalet Komitesi başkanı Richard Jomshof ise daha ileri gitti ve haddini aşan ifadeler kullandı.

ÜZÜLÜRLERSE 100 TANE DAHA YAKIN
Jomshof, Dagens industri'ye verdiği röportajda Kur'an-ı Kerim yakmanın ifade özgürlüğünü kullanmanın yanlış bir yolu olmasına rağmen, Türkiye'nin tepkisinin abartılı olduğunu belirtti ve 'Üzülürlerse 100 tane daha yakın' dedi.

KRİZİN ÇÖZÜLMESİ ZOR
Öte yandan Pludan'ın provokasyonunun İsveç medyasındaki yankıları da devam ediyor.

Politiken gazetesi Kur'an-ı Kerim yakılmasına dünya çapında gelen tepkileri derlediği haberinde 'Paludan protestolara yol açıyor, krizin çözülmesi zor gözüküyor' ifadelerini kullanırken CPH Post, Paludan'ın skandal eylemlerin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girişini zorlaştıracağını belirtti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN