İran'da 5.8'lik deprem! Ağrı ve Van'da da hissedildi! Van'da deprem mi oldu? 28 Ocak 2023 AFAD-KANDİLLİ son depremler listesi...

AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. İran'ın batısındaki Hoy kentinde 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Van ve çevre illerde de hissedildi. İşte 28 Ocak 2023 AFAD, KANDİLLİ son depremler listesi...

Giriş Tarihi 28 Ocak 2023, 21:29 Güncelleme 28 Ocak 2023, 21:40
İran’da 5.8’lik deprem! Ağrı ve Van’da da hissedildi! Van’da deprem mi oldu? 28 Ocak 2023 AFAD-KANDİLLİ son depremler listesi...

İÇİNDEKİLER

AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. AFAD, saat 21.14'te merkez üssü İran olan 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem Van'dan da hissedildi.

AFAD DUYURDU!

İran'ın batısındaki Hoy kentinde 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

VAN VE AĞRI'DA DA HİSSEDİLDİ!

Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan deprem, başta Van olmak üzere Türkiye'deki çevre illerden de hissedildi. Depremin arından Türkiye'de ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum yaşanmadı.

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ

KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ

GECE UYURKEN DEPREM OLURSA NE YAPMALIYIZ?

Kafa, iki el arasına alınmalı ya da bir yastık ve kitap ile vs. korunmalıdır. Bu şekilde sarsıntı geçene kadar beklenmelidir. Deprem anında balkona çıkmakta tehlikelidir. Balkon ve pencerelerden kesinlikle uzak durulmalıdır.

DEPREM ANINDA NELER YAPMAMALIYIZ?

Balkonlardan ya da pencerelerden aşağıya atlanmamalıdır. Kesinlikle asansör kullanılmamalıdır. Telefonlar acil durum ve yangınları bildirmek dışında kullanılmamalıdır. Kibrit, çakmak yakılmamalı, elektrik düğmelerine dokunulmamalıdır.

DEPREM EN FAZLA KAÇ SANİYE SÜRER?

Bir ile doksan saniye arasında değişir. Depremler önceden belirlenebilir mi? Var olan koşullarda depremin önceden belirlenmesi olanaksızdır.

EN UZUN SÜREN DEPREM KAÇ DAKİKA

Bugüne kadar en uzun süren deprem Sumatra'da 26 Aralık 2004'te meydana geldi. 9,1 büyüklüğündeki deprem, yaklaşık 10 dakika sürdü.