Son dakika: Başkan Erdoğan Putin ile görüştü: Tahıl koridoru, esir takası, gaz tedariki ve Suriye masada

Son dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Erdoğan ve Putin işbirliğini teyit ederek Rus gaz arzı ve Türkiye'de bölgesel bir doğalgaz merkezi kurulması görüştü. Ayrıca Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesi de ele alındı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 16 Ocak 2023, 17:15 Güncelleme 16 Ocak 2023, 19:11
Son dakika: Başkan Erdoğan Putin ile görüştü: Tahıl koridoru, esir takası, gaz tedariki ve Suriye masada

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Rusya ve Ukrayna savaşındaki gelişmeler ele alındı.

SOMUT ADIMLAR MASAYA YATIRILDI
Tahıl koridoru ve amonyak ihracı konularının da değerlendirildiği görüşmede, Rusya tahılının Türkiye'de una çevrilerek ihtiyacı olan Afrika ülkelerine gönderilmesi projesinde somut adımlar masaya yatırıldı.



"ARABULUCU OLMAYA HAZIRIZ" ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında kalıcı barışın tesisi için Türkiye olarak kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk görevini üstlenmeye hazır olduklarını yineledi.

Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı'nın resmi sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapıldı.



KREMLİN'DEN AÇIKLAMA
Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'daki durum, Türkiye Suriye ilişkilerinin normalleşmesi ve Rus gazının Avrupa'ya gönderimi için Türkiye'de bir gaz aktarım merkezi kurulmasını ele aldıkları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.


5 OCAK'TAKİ GÖRÜŞME
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 Ocak tarihinde Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesinde enerji, Türkiye-Rusya ilişkileri ile Rusya-Ukrayna savaşı ve Suriye dahil bölgesel konular ele alınmıştı.

NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ'NE LAYIK GÖRÜLDÜ
Öte yandan Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşın başından bu yana yapıcı tutum sergiliyen Türkiye, tarafları İstanbul'da masaya oturtacak kadar başarılı bir diplomasi yürütmüştü.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, hem Putin hem de Zelenskiy ile defalarca kez görüştü. Tarafları barışa ve itidale davet etti. Tüm dünya için büyük tehlike arz eden gıda krizini de yürüttüğü barış diplomasisi ile çözüme kavuşturdu.

Barış yanlısı bu çabalar sonrası Başkan Erdoğan, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN