6'lı masada şimdi de SİHA kavgası! Babacan'a İyi Parti'den peş peşe tepkiler: "Sahip çıkacağız"

Seçime aylar kala aday çıkaramayan 6'lı masada şimdi de 'SİHA' kavgası çıktı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın SİHA'ları ve BAYKAR'ı hedef alan sözleri sonrası İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Savunma sanayiindeki adımları çok daha ileri götüreceğiz. Milletimizin çıkarına olan hiçbir yatırımın ne karşısında olacağız ne de onlara bir halel gelecek. Sahip çıkacağız." dedi. 6'lı masanın diğer ortağı CHP'nin İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA'lara karşı olduğu biliniyordu. 6'lı masadaki SİHA kavgası siyaset kulislerinde "6'lı masa sadece font konusunda anlaşabildi" yorumlarına neden oldu.

Giriş Tarihi 16 Ocak 2023, 15:16 Güncelleme 16 Ocak 2023, 20:41
6’lı masada şimdi de SİHA kavgası! Babacan’a İyi Parti’den peş peşe tepkiler: Sahip çıkacağız

İÇİNDEKİLER

Yerli ve milli savunma sanayiinin gözbebeği Bayraktar İHA ve SİHA'lar; hem sahada hem uluslararası savunma tartışmalarında başarılarıyla Türkiye'nin göğüsünü kabartıyor.


İYİ PARTİ'DEN SİHA AÇIKLAMASI: "SAHİP ÇIKACAĞIZ" | VİDEO İZLE

Suriye, Libya, Karabağ ve Ukrayna'da başarısını kanıtlayan ve onlarca ülkeye ihraç edilen Bayraktar SİHA'lar, Türkiye düşmanlarının neredeyse 1 numaralı hedefi haline geldi.

BABACAN'DAN SKANDAL İFTİRA
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bu kez de özgün olarak ürettiği İHA, SİHA ve İnsansız Savaş Uçağı Kızılelma ile dünyada büyük yankı uyandıran Baykar şirketini hedef aldı.

Babacan, İHA ve SİHA üreticisi Baykar'a ilişkin soruya, "Burada yanlış şu, devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, aşağı yukarı tek şirkete aktarılıyor" yanıtını vermişti.

Türkiye'nin bütün imkanlarını BAYKAR'A aktarıldığını iddia ederek algı operasyonuna soyunan Ali Babacan "Devletin hemen hemen bütün imkanları neredeyse tek şirkete aktarılıyor; rekabetten korkmasınlar. Bizim iktidarımızda tam tersine, fırsat eşitliği içerisinde ama, fırsat eşitliği içerisinde iyi iş yapan firmaların önü açılır ama biraz da rekabet gelir. Muhtemelen bu arkadaşlar rekabetten korkuyor olabilir. Ya işte güzel güzel para kazanıyorduk bu iktidar değişirse rekabet olacak, başka firmaların da önünü açacaklar diye korkuyor olabilirler." iddiasında bulundu.

HALUK BAYRAKTAR'DAN SERT TEPKİ
Babacan'ın açıklamalarına BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar sert bir yanıt verdi.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Haluk Bayraktar, "BAYKAR hakkında söylediklerinizi hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla milletimize havale ediyoruz." dedi.

Bayraktar, "Biz rekabetten korkmuyoruz. Bilakis; ABD, Çin, İsrail gibi ülkelerin İHA'larıyla rekabet ediyor, 27 ülkeye ihracat yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

DÜNYADA BÖYLE BİR FİRMA YOK
Bayraktar'ın açıklamalarının tamamı ise şöyle:

"Sn. Babacan,

BAYKAR hakkında söylediklerinizi hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla milletimize havale ediyoruz.

Biz rekabetten korkmuyoruz. Bilakis; ABD, Çin, İsrail gibi ülkelerin İHA'larıyla rekabet ediyor, 27 ülkeye ihracat yapıyoruz.

Kuruluşumuzdan bugüne gelirlerimizin %75'ini ihracattan elde ettik. 2022'de ise sözleşmelerimizin %99.3'ü ihracat kaynaklı. Türkiye'yi bırakın dünyada dahi böyle bir firma bulamazsınız.

Devlet kaynakları firmamıza akıtılmıyor. Bilakis; kuruluşumuzdan bu yana devletten tek kuruş nakit teşvik ya da hibe almadık. Banka kredisi dahi kullanmadık.

Tüm projelerimizde olduğu gibi en son AKINCI ve KIZILELMA'yı da öz kaynaklarımızla geliştirdik...

ERDEMLİ OLMAYI DENEYİN
Yüksek teknolojiden, milli teknolojiden bihaber olmanız, size müfteri olma hakkı tanımaz.

Kaportacılıkla, Hacı Murat arabalarla paradigma dönüştüren Milli SiHNIarın farkını TEKNOFEST'e gelen çocuklar size anlatabilir. Fitne fesat odakları yerine onlara kulak vermeniz hakikati duymanızı Sağlar.

Özür dilemek erdemdir. Erdemli olmayı deneyin..."

ALDIĞI CEVAP YETMEDİ
Haluk Bayraktar'ın bilgili ve belgeli cevaplarına karşın Babacan, çirkin saldırılarını durdurmak bir yerine rezaleti bir üst perdeye taşıdı. Babacan, katıldığı bir canlı yayında, "SİHA'lar hükümetin en önemli propaganda projesi. Bunu kutsal hale getirdiler ama biz buna dokunacağız." ifadelerini kullandı.

6'LININ ORTAĞI İYİ PARTİ'DEN TEPKİ: "BİZ SAHİP ÇIKACAĞIZ"
Babacan'ın bu sözleri sonrası seçime aylar kala aday çıkaramayan 6'lı masada şimdi de 'SİHA' kavgası çıktı. İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Babacan'ın "dokunacağız" dediği savunma sanayii teknolojilerini geliştireceklerini belirtti.

BABACAN'IN "SİHA'LARA DOKUNACAĞIZ" AÇIKLAMASI
Zorlu, "Ülkemiz adına güzel olan her şeyin yanındayız. Onların daha iyi yapılması noktasında da irademiz ortadadır. Savunma sanayiindeki adımları çok daha ileri götüreceğiz. Şu ana kadar kazanılmış, milletimizin çıkarına olan hiçbir yatırımın ne karşısında olacağız ne de onlara bir halel gelecek. Sahip çıkacağız." dedi.

İYİ PARTİ: "HDP İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİMİZ NET"
İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, HDP'nin kapatılması durumunda Deva Partisi'nden seçimlere gireceğine yönelik iddialar üzerine konuştu. HDP konusunda görüşlerinin net olduğunu söyleyen Zorlu, "Millet İttifakı'nda ya da altılı masada bu parti yer almamaktadır." ifadesini kullandı.




Bir tepki de İYİ Partili Ali Kıdık'tan geldi.

Kıdık, Babacan'a tepki göstererek, "Selçuk Bayraktar bu ülkenin en milli görevini ifa etmektedir ve siyaset ötesi bir iş yapmaktadır. Herhangi bir siyasi çekişmenin içine çekilmesi doğru değil. Öteden beri ülkenin teknolojik gelişim göstermesi gerektiği niyetimiz BAYKAR'la vücut bulmaktadır" açıklamasını yaptı.

6'lı masadaki SİHA ve HDP kavgası siyaset kulislerinde "6'lı masa sadece font konusunda anlaşabildi" yorumlarına neden oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN