Paniğe kapılan CHP'li İBB yönetimi şehit istismarına kalkıştı! Yalanlarına tokat gibi cevap

Son dakika haberi! CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında PKK, FETÖ, DHKP/C gibi terör örgütleriyle iltisaklı çok sayıda personel belirlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu düzenlediği basın toplantısında personel kılığındaki teröristleri tek tek ifşa etti. Paniğe kapılan İBB yönetimi şehitliği istismar edecek kadar zıvanadan çıktı. İmamoğlu'nun sözcüsü Murat Ongun'un yalanına İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy tokat gibi cevap verdi. PKK ile çatışırken şehit düşmüş bir asker ya da polisin kardeşiymiş gibi imaj çizilmeye çalışılan İBB itfaiyecisi Muharrem Kılıç’ın ağabeyinin Diyarbakır’da terör örgütü PKK tarafından Bölge Trafik Denetleme İstasyonuna bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölen aşçı Mehmet Kılıç olduğu öğrenildi. Buna rağmen Muharrem Kılıç'ın, 2004 yılında PKK/KCK terör örgütünün kırsal alanına katılım yapma arayışında iken gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 28 Aralık 2022, 21:35 Güncelleme 29 Aralık 2022, 11:39
Paniğe kapılan CHP’li İBB yönetimi şehit istismarına kalkıştı! Yalanlarına tokat gibi cevap

İÇİNDEKİLER

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçimlerde ve cumhurbaşkanlığı adaylığı kapsamında HDP'nin desteği alabilmek adına ödediği diyet borcu nedeniyle terör iltisaklı personel belediyede adeta yuva yaptı. Yüzlerce terör örgütü üyesinin nasıl belediyede görev aldığı ve kirli geçmişleri isim isim ifşa edildi. İfşanın ardından mağduriyet kartına sarılan İBB yönetiminin bir yalanı daha elinde patladı.

ŞEHİT YAKINI YALANI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı yalanlarla dolu açıklamasına cevap niteliğinde düzenlediği toplantıda terör kadrolaşmasını tek tek açıkladı. Yürütülen soruşturma ve bilgiler ışığında korkuya kapılan İBB yönetimi şehit istismarına kalkışacak kadar çığrından çıktı.

İmamoğlu'nun sözcüsü Murat Ongun, "Süleyman Soylu'nun "PKK'nın dağ kadrosundan ama İBB'de itfaiyeci" dediği Muharrem Kılıç şehit kardeşidir. Hatta, Soylu'nun bizzat kendisi aileye taziyeye gitmiştir. Şehidimize tekrar Allah'tan rahmet diliyoruz. Bugün sözün bittiği yere geldiğimizi de gördük. Allah affetsin" ifadeleri kullandı.

ANINDA CEVAP GELDİ
İBB'nin istismar siyaseti cevap İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy'dan geldi. Ersoy, "Yalanlarınızı kapatmak için şehitliği bile istismar edecek kadar onursuz davranıyorsunuz. Muharrem Kılıç; 2016'da Diyarbakır'da bombalı saldırıda şehit olan Mehmet Kılıç'ın 2014'te PKK'nın kırsal kadrosuna katılırken,2017'de PKK'nın şehir yapılanması YPS'de yakalanan kardeşidir." ifadelerini kullandı.

KONUŞMAYA UTANIN
Ersoy, "2018'de şehit yakını kontenjanından memur olmak istemiş ancak güvenlik soruşturması olumsuz olduğundan reddedilmiştir.O haktan kardeşi faydalanmıştır.Siz ise devletin memuriyete almadığı kişiyi 2021 yılında belediyeye itfaiye eri yaptınız.Bunca rezaletten sonra konuşmaya utanın." sözleriyle Ongun sert bir tepki gösterdi.

İŞTE SÖZDE ŞEHİT YAKINI
Ongun'un şehit yakını olarak tanıtmaya kalktığı Muharrem Kılıç'ın dosyası bir hayli kabarık. İBB'nin 'masum itfaiyecisi' Kılıç'ın Ekim 2014'te Siirt Pervari Yapraktepe Köyü'nde PKK-KCK militanları tarafından kırsal alana sevk edildiği sırada İl Jandarma ekipleri tarafından yakalandığı, ifadesinde örgüte katılmak için HDP Diyarbakır İl Başkanlığına başvurduğu ve oradan dağ kadrosuna gönderilmek üzere PKK-KCK'lı üst düzey bir teröriste teslim edildiği öğrenildi.

PKK-KCK LİSTELERİNDE ADI ÇIKTI
2016 yılının Eylül ayında ise Bingöl Merkez İlçesine bağlı Üçyaka Köyü'nde etkisiz hale getirilen PKK-KCK'lı teröristlerinin üst aramalarında çıkan sicil listesinde İBB İtfaiyesi çalışanı Muharrem Kılıç'ın adı çıktı.

YPS YAPILANMASINDA GÖZALTINA ALINDI
PKK-KCK'nın şehirlerde eylem yapmak üzere kurduğu YPS yapılanmasına yönelik operasyonda 2017 yılının Kasım ayında gözaltına alınan İBB itfaiyecisi Muharrem Kılıç, terör mağduru yakınlığından dolayı 2018'de memur olmak için başvuruda bulundu. Güvenlik soruşturmasında terör örgütünün kırsal yapılanmasında kaydı çıktığı için başvurusu reddedildi.

AĞABEYİ ŞEHİT DEĞİL TERÖR MAĞDURU
Murat Ongun tarafından şehit kardeşi olarak tanıtılan ve sanki PKK ile çatışırken şehit düşmüş bir asker ya da polisin kardeşiymiş gibi imaj çizilmeye çalışılan İBB itfaiyecisi Muharrem Kılıç'ın ağabeyinin Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından Bölge Trafik Denetleme İstasyonuna bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölen aşçı Mehmet Kılıç olduğu öğrenildi.

TABUTUNDA TÜRK BAYRAĞI OLMAYAN ŞEHİT!
Diyarbakır'da Bölge Trafik Denetleme İstasyonuna bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölen aşçı Mehmet Kılıç'ın Kocaköy ilçesindeki cenazesinde ise tabutunun Türk Bayrağı yerine battaniyeye sarılı olduğu, cenaze esnasında Kılıç'ın yakınlarının Kürtçe dua okumayı reddeden ilçe müftüsüne saldırdığı öğrenildi.

Muharrem KILIÇ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında İtfaiye Eri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı Muharrem KILIÇ, 2004 yılında PKK/KCK terör örgütünün kırsal alanına katılım yapma arayışında iken gözaltına alınmış, akabinde ailesine teslim edilmiştir.

Dökümanlarda PKK/KCK terör örgütünün kırsal alan kadrolarına 2014 yılında katılım yaptığı şeklinde adı geçtiğinden dolayı 03.11.2017 tarihinde Diyarbakır'da gözaltına alınmış, adli mercilerce adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN