Deniz Poyraz'ın öldürülmesi davasında karar çıktı: Onur Gencer'e ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 9 yıl hapis cezası

Son dakika haberi! İzmir'de, HDP il binasında Deniz Poyraz'ı (38) tabancayla öldüren tutuklu sanık Onur Gencer' in Aliağa Şakran Cezaevi'nde görülen duruşmasında karar çıktı. Gencer toplamda ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 9 yıl hapis cezası almış oldu.

Giriş Tarihi 27 Aralık 2022, 13:34 Güncelleme 27 Aralık 2022, 14:29
Deniz Poyraz’ın öldürülmesi davasında karar çıktı: Onur Gencer’e ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 9 yıl hapis cezası

İÇİNDEKİLER

HDP İzmir İl Başkanlığına girerek parti binasındaki Deniz Poyraz'ı öldüren Onur Gencer, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Gencer ve avukatı hazır bulundu. Güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmaya Deniz Poyraz'ın ailesi ve avukatları katılmadı.

ONUR GENCER TUTUKLANDI | VİDEO İZLE

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan duruşmanın bulunduğu cezaevi önüne geldi.

MAHKEME HEYETİNDEN PROVOKASYONA GEÇİT YOK
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, mahkeme heyetinin aldığı karara rağmen duruşma salonuna cep telefonu ile girmek isteyince mahkeme başkanı ile tartıştı.

"Beni zorla çıkaracaksanız çıkarın" ifadelerini kullanan Tanrıkulu'nun telefon ile duruşmaya girmekte ısrar etmesi üzerine heyet, Tanrıkulu'nun izleyici bölümünden çıkarılmasına karar verdi.

Mahkeme başkanının kararı açıklayacaklarını bildirerek sanığa son sözünü sorması üzerine Gencer, "Kin tuttum, asla pişman değilim." dedi.

Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından Gencer'i "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Cezada artırım ve indirime gidilmedi.

Sanık ayrıca "Siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme" suçundan 4 yıl, "Konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 2 yıl ve "6136 sayılı Kanuna muhalefet" suçundan da 3 yıl olmak üzere toplam 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir'de bir iş merkezinin ikinci katındaki HDP İzmir İl Başkanlığına 17 Haziran 2021'de gelen Onur Gencer, burada Deniz Poyraz'ı tabancayla öldürmüştü.

Gözaltına alınan ve tutuklanan Gencer'in, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması, "iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme", "siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme" suçlarından da 7 yıla kadar hapsi istenmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN