Dışişleri Bakanlığı, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki sel felaketine ilişkin taziye mesajı yayımladı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin başkenti Kinsaşa’da şiddetli yağışlarından sonra oluşan sellerde ölenlerin sayısı 120’ye yükseldi. Dışişleri Bakanlığı, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde meydana gelen sel felaketi nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Giriş Tarihi:
Dışişleri Bakanlığı, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki sel felaketine ilişkin taziye mesajı yayımladı

Ulusal basındaki haberlere göre, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin başkenti Kinsaşa'da 2 gündür etkili olan şiddetli yağışların ardından, başkent sokakları sular altında kaldı, çok sayıda ev çöktü, şehrin birçok mahallesinde toprak kayması meydana geldi.

Dışişleri Bakanlığı, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki sel felaketine ilişkin taziye mesajı yayımladı-2

120 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Yaşanan afette, ilk belirlemelere göre 100 olarak belirtilen ölü sayısı 120'ye yükseldi.

Yaklaşık 18 milyon kişinin yaşadığı Kinsaşa'da ölü sayısını artmasından endişe ediliyor.

Dışişleri Bakanlığı, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki sel felaketine ilişkin taziye mesajı yayımladı-3

Afet sonrasında, Başbakan Jean Michel Sama Lukonde ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Son yıllarda büyük göç dalgalarına maruz kalan Kinsaşa'da 2019'da meydana gelen selde 40 kişi hayatını kaybetmişti.

Dışişleri Bakanlığı, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki sel felaketine ilişkin taziye mesajı yayımladı-4

BAKANLIKTAN TAZİYE MESAJI
Dışişleri Bakanlığı'ndan Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki sel felaketine ilişkin taziye mesajı yayımlandı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde meydana gelen sel felaketinin çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesine sebep olduğu büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Yaşamını yitirenlerin yakınlarına, dost Kongo Demokratik Cumhuriyeti halkına ve Hükümetine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz"ifadeleri kullanıldı.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler