İBB’nin karla mücadele için 309 milyon TL’ye kiraladığı araçlardan 60 tanesinin kullanıma uygun olmadığı ortaya çıktı

Geçtiğimiz kış ayında İstanbullu karla boğuşurken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Sarıyer'de bir balıkçıda keyif yaparken görüntülenmiş ve büyük tepki toplamıştı. Skandal olay ile ilgili Sayıştaş raporunda yeni detaylar ortaya çıktı. İBB’nin karla mücadele için 309 milyon TL’ye kiraladığı araçlardan 60 tanesinin kullanıma uygun olmadığı ortaya çıkarken, İBB’nin ihaleyi iptal etmeyip, firmaya da ceza kesmediği raporda yer aldı.

Giriş Tarihi 13 Aralık 2022, 18:50 Güncelleme 13 Aralık 2022, 19:04
İBB’nin karla mücadele için 309 milyon TL’ye kiraladığı araçlardan 60 tanesinin kullanıma uygun olmadığı ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz kış ayında İstanbullu karla boğuşurken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Sarıyer'de bir balıkçıda keyif yaparken görüntülenmişti.



Meteorolojinin günler öncesinden uyarı yapmasına rağmen İBB tarafından hiçbir önlem alamaması İstanbulluyu çileye mahkum etmişti.



VATANDAŞ YOLLARDA MAĞDUR OLDU
Tuzlama çalışmalarının yetersiz kaldığı bölgelerde bazı araçları vatandaşlar itmek zorunda kaldı. İETT otobüsleri metrolar metrobüsler yetersiz kalınca vatandaşlar yollara dökülmüştü.



EKREM İMAMOĞLU BALIKÇIDA YAKALANDI
İstanbullu mağdur olurken sosyal medyaya yansıyan görüntüler ise rezaleti bir kez daha gözler önüne sermişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sarıyer'de bir balıkçıda İngiliz büyükelçi ile olduğu görülmüş ve sosyal medyadan büyük tepkiye neden olmuştu.



MİLLET DONDU O KEYİF YAPTI
İmamoğlu ve İngiltere Büyükelçisi'nin eşleriyle katıldıkları 4 kişilik balık sefasının faturasının 48 bin lira olduğu ortaya çıktı. Faturayı İBB Özel Kelemi ödedi.



İBB'NİN YENİ SKANDALI ORTAYA ÇIKTI
İstanbul'da geçtiğimiz kış vatandaşların araçlarını yollarda bırakıp yürüyerek evlerine geçmek zorunda kaldığı görüntülerin altından yeni skandal çıktı.



60 KARLA MÜCADELE ARACI KULLANIMA UYGUN DEĞIL
İBB'nin karla mücadele için 309 milyon TL'ye kiraladığı araçlardan 60 tanesinin kullanıma uygun olmadığı ortaya çıktı.



İHALEYİ İPTAL ETMEDİ, FİRMAYI CEZALANDIRMADI
Sayıştay raporunda İBB'nin ihaleyi iptal etmeyip, firmaya da ceza kesmediği ortaya çıktı.