HAVA DURUMU | Meteorolojiden kritik uyarı! Şemsiyesiz çıkan pişman olur... O illerde yaşayanlar dikkat

Son dakika hava durumu haberleri | Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin yeni tahminleri yayınladı. Açıklanan hava durumu raporunda bugün 18 il için yağış uyarısı yapıldı. Bu illerden bazılarında kar yağışının etkili olacağı belirtildi. 5 günlük hava durumu tahmininde ise hafya sonu yurdun batı bölümlerinde yağışın etkili olacağı belirtilirken, doğu kesiminde ise güneşli havanın hakim olacağı açıklandı. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl olacak? İşte 5 günlük hava durumu tahmini...

Giriş Tarihi 07 Aralık 2022, 06:33 Güncelleme 07 Aralık 2022, 17:22
HAVA DURUMU | Meteorolojiden kritik uyarı! Şemsiyesiz çıkan pişman olur... O illerde yaşayanlar dikkat

İÇİNDEKİLER

Yapılan en son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Antalya, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu, Mersin çevreleri ile akşam saatlerinde Adana, Osmaniye, Hatay kıyılarının, gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, Konya'nın doğusu, Aksaray ve Nevşehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Muş, Ağrı ve Van çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

İSTANBUL'A SAĞANAK UYARISI
Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada İstanbul'da Perşembe günü başlayacak olan sağanak yağışların yeni hafta da devam edeceğil belirtildi.

Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu yanıtladı.

Tek, A Haber ekranlarında şunları söyledi;

"Hafta başından itibaren yağışlı hava ortadan kalkacak. Yarın için Trakya ve İstanbul'da zayıf bir yağış ihtimale var.

Sıcaklıklar bu seviyede devam edecek. İstanbul gündüz 15 gece 8 derecelerde olacak. Lodos ve sis etkili olacak. Ayın 20'sine kadar İstanbul'da kar yağışı olasılığı yok. Daha çok kuru soğuk olacak. Uzun soluklu kar yağışı beklememek gerekiyor. Bunu kesin olarak söyleyebiliriz.

Ayın 20'sinden sonra soğuk hava gelecek. Önümüzdeki hafta sonu ise sağanak yağışlar var. Bir sonraki hafta ise İstanbul'da sıcaklıklar 18-19 derecelere kadar çıkacak…"

AYDIN İÇİN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI
Aydın'da yarın öğle saatlerinden sonra batı ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Aydın'ın batı ilçelerinde (Kuşadası, Didim, Söke) yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yarın (Perşembe) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, Doğu Akdeniz kıyıları ile zamanla güneydoğu kesimlerde doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

TÜRKİYE GENELİ İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

MARMARA
Parçalı, akşam saatlerinden itibaren yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

EDİRNE °C, 13°C
Parçalı, akşam saatlerinden itibaren yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 12°C
Parçalı bulutlu

KOCAELİ °C, 15°C
Parçalı bulutlu

TEKİRDAĞ °C, 12°C
Parçalı, akşam saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ °C, 13°C
Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli

İZMİR °C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA °C, 13°C
Parçalı ve zamanla yer yer çok bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Antalya, Isparta'nın güney, Burdur'un doğu kesimleri, mersin çevreleri ile gece saatlerinde Adana, Osmaniye çevreleri ile Hatay kıyılarının yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Göller Yöresi ve Toroslar bölümünde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ADANA °C, 20°C
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli, öğle saatlerinden itibaren güney kesimleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı

MERSİN °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinden sonra güney kesimlerinin yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Aksaya ve Nevşehir çevreleri ile Konya'nın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

KAYSERİ °C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

KONYA °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra doğu kesimleri yerel olmak üzere yağmurlu

BATI KARADENİZ
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

BOLU °C, 11°C
Parçalı bulutlu

KASTAMONU °C, 9°C
Parçalı bulutlu

SİNOP °C, 15°C
Parçalı bulutlu

ZONGULDAK °C, 12°C
Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

RİZE °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 15°C
Parçalı bulutlu

TOKAT °C, 11°C
Parçalı bulutlu

TRABZON °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Malatya ve Elazığ çevrelerinin yağmurlu, Tunceli, Bingöl, Muş, Ağrı ve Van çevrelerinin karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

AĞRI °C, 2°C
Parçalı çok bulutlu ve kar yağışlı

ERZURUM °C, 4°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA °C, 11°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, zamanla hafif yağmurlu

VAN °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, doğusunun zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğusunda yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 13°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

GAZİANTEP °C, 12°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

MARDİN °C, 11°C
Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

ŞANLIURFA °C, 14°C
Az bulutlu

7-11 ARALIK 2022 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU