Bakan Varank'tan Togg yalanına tokat gibi cevap: Yalana sarılanları kanıtlarla vurdu

Son dakika haberi! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "Togg dışındaki araç yatırımlarına destek vermiyorsunuz" iddialarına sert tepki verdi. İddialara sosyal medya hesabından cevap veren Bakan Varank, bu yalana sarılanlara cevabını kanıtlarıyla verdiklerini belirttiği açıklamasında "Yatırım yapan, üreten, vatandaşımıza istihdam sağlayan kim varsa, en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 27 Kasım 2022, 15:32 Güncelleme 27 Kasım 2022, 16:00
Bakan Varank’tan Togg yalanına tokat gibi cevap: Yalana sarılanları kanıtlarla vurdu

İÇİNDEKİLER

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda 'Togg dışındaki araç yatırımlarına destek vermiyorsunuz' iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Bakan Varank, söz konusu iddialar hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"ALİ KOÇ DA ORADAYDI"
"Sayın Tahsin Tarhan, maalesef yerlilik oranı yüksek olan Toyota'ya, Ford'a sahip çıkmadığımızla ilgili çok talihsiz açıklamalarda bulundu. Ford Otosan'ın yüzde 100 elektrikli kamyonunun Avrupa Birliği'ndeki tanıtımına bizzat katıldım. Sonuna kadar da destekliyorum. Ford'un transit modelinin seri üretim törenine bizzat gittim. Ali Koç da benimle oradaydı.

HDP'Lİ GARO PAYLAN'A TEPKİ
Bu araçta Türkiye'de üretildiği için ben bu aracın da banttan indirme törenine gittim. Yeni Corolla'nın banttan indirme törenine kim katıldı? Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile birlikte ben katıldım. Türkiye'de üretilen ilk hibrit otomobil olduğu için bu aracın da törenine bizzat katıldım. Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak da o günden beri Sakarya'da yerli üretilen bu aracı, makam aracı olarak kullanıyorum. Şimdi Sayın Paylan, sağa sola laf atmayı seviyor. "Sen niye o araca biniyorsun? Sen niye bu araca biniyorsun?" diyor. Sen önce kendi grup başkan vekillerine sorsana; niye Meclis'in verdiği Audi'lere biniyor? Bıraksınlar arabaları. Niye bırakmıyorlar arabaları? Bak ben Sanayi Bakanı olarak bu araca biniyorum."

"CEVABINI KANITLARIYLA VERDİK"
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda iddialara kanıtlarıyla cevap verdikten sonra Bakan Varank, konuyla ilgili sosyal medya hesabı Twitter üzerinden de bir paylaşımda bulunarak açıklama yaptı.

" 'Togg dışındaki araç yatırımlarına destek vermiyorsunuz' yalanına sarılanlara cevabını kanıtlarıyla verdik" diyen Bakan Varank açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Yatırım yapan, üreten, vatandaşımıza istihdam sağlayan kim varsa, en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz."

FONDAŞ NEVŞİN MENGÜ'YE AKADEMİ TOKADI
Öte yandan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda geçtiğimiz günlerde ODTÜ'de yaşadığı bir anısını anlatan Bakan Varank, CHP yandaşı Nevşin Mengü'nün hedefi olmuştu. Bakan Varank, skandal ifadelerle akademik geçmişini sorgulamaya kalkan CHP yandaşı iftiracı hadsize de dersini vermişti.

SKANDAL İFADELERLE VARANK'A SALDIRDI
Kendi zihniyetinin Meclis'te anlatılmasından rahatsızlık duyan Mengü, "Meclis'te bilgi verenlerden bir tanesi de Mustafa Varank'tı. Kendisi ODTÜ mezunu. İmam hatip lisesi mezunu ama ODTÜ İngilizce eğitim veren bir yer. Aslında ilk dersinin hazırlıkta olması lazım. Hazırlığı atladı mı, artık… ODTÜ'ye nasıl girdiyse hazırlığı da öyle atlamıştır. Anlatabiliyor muyum; o dönemler sorular… Hatırlayın öyle dönemler oldu." diyerek çirkin ve haddini aşan iftiralarla Bakan Varank'ın akademik geçmişini sorgulamaya kalktı.

ONA DA YAZ İSTERSEN, BELKİ SORULARI DAĞITMIŞTIR?
CHP yandaşı iftiracı hadsize dersini veren Bakan Varank, "Tuttuğum aynada, kendi faşist zihniyetleri karşılarına çıkınca nasıl da zorlarına gidiyor! Ben Indiana'da fizikçi Geoffrey Fox ile çalıştım, beraber makalelerimiz var, hiç kılık kıyafetimle, inancımla ilgilenmedi. Ona da yaz istersen, belki soruları dağıtmıştır?" dedi.

MENGÜ MAĞDURU OYNADI
Varank'ın bu sözlerine karşılık veremeyen Mengü, geri vites yaparak mağdur rolüne bürünerek, "Hapse girmek istemiyorum o nedenle yanıt vermeyeceğim. Ortada faşist bir zihniyet olduğu kuşkusuz!" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN