Son dakika: Pençe-Kilit Harekatı bölgesinden acı haber! 4 askerimiz şehit oldu

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan P. Uzm. Çvş. Mustafa Işık, ve bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu, Piyade Sözleşmeli Er Eyyüp Uğurlu ve Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir şehit oldu.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2022, 21:41 Güncelleme 26 Kasım 2022, 23:41
Son dakika: Pençe-Kilit Harekatı bölgesinden acı haber! 4 askerimiz şehit oldu

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan P. Uzm. Çvş. Mustafa Işık'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı.



MSB tarafından yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan kahraman silah arkadaşımız P. Uzm. Çvş. Mustafa Işık, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.



Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık (28), üs bölgesinde nöbet tuttuğu sırada mevzide yıldırım düşmesi sonucu şehit oldu.



Pençe- Kilit operasyonunda görevli Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı personeli Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık, üs bölgesinde nöbet tuttuğu sırada mevzisine yıldırım düştü. Şehit olan Işık'ın acı haberi memleketi Konya'nın Seydişehir ilçesi Ketenli Mahallesi'nde oturan Meryem ve Abdullah Işık çeftine, Kaymakam Deniz Pişkin tarafından verildi.

4 AY ÖNCE ÇOCUĞU OLDU
4 ay önce Efnan adını verdikleri kız bebeklerini dünyaya getiren 1 yıllık evli eşi Derya Işık da acı haberi aldıktan sonra gözyaşlarını tutamadı. Derya Işık, ''Allah'ım ben onu çok seviyordum. Onu çok sevdiğim için mi benden aldın? Daha kızımı görmedi. Kızımda babasını hiç görmedi. Ben artık onun sesini hiç duyamayacağım. Ben onsuz nasıl dayanacağım? Ben bugün telefonla aramıştım. Telefonuna bakamamıştı. Canını mı acıttılar da bakamadın. Biz ona kızımla sürpriz yapacaktık. Kızımla biz geldik, diyecektik. Ama sen bize mi geldin. Böyle mi geldin.'' diye ağladı.

Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin, sosyal medya hesabından da acı haberi duyurup, başsağlığı diledi. Işık'ın cenazesinin yarın Ketenli Mahallesi'nde defnedilmesi bekleniyor.



Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu'nun şehit olduğunu duyurdu.



Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan taciz atışı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız P.Söz.Er Hakan Köroğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Şehit Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu'nun (21) acı haberi Afyonkarahisar'da oturan ailesine ulaştı.



Hakan Köroğlu'nun şehadet haberi ayrı yaşadıkları öğrenilen baba Mahir Köroğlu'na Başmakçı merkezinde, annesi Kübra Yıldırım'a ise Yaka köyünde askeri ve sivil yetkililer tarafından verildi. Anne ve babanın oturduğu evlere Türk bayrağı asılırken, yakınları taziye ziyaretine geldi.



Şehidin cenazesinin ne zaman toprağa verileceği konusunda daha sonra bilgi verileceği belirtildi.

Kuzey Irak'ta icra edilen Pençe-Kilit Operasyonu sırasında hain terör örgütü tarafından üs bölgesine taciz ateşi açıldı.



Teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu Piyade Sözleşmeli Er Eyyüp Uğurlu (25) ve Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir (21) şehit oldu.



Hain saldırı sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Eyyüp Uğurlu'nun acı haberi Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Seyrantepe Mahallesi'nde yaşayan ailesine ulaştırıldı.



YAKINLARI GÖZYAŞI DÖKTÜ, BABA EVİNE TÜRK BAYRAKLARI ASILDI
Küçük yaşta annesini kaybettiği öğrenilen şehidin acı haberini alan baba Cemal Uğurlu ve diğer yakınları gözyaşı dökerek feryat etti. Acı haberin ardından şehidin evinin bulunduğu apartman ve siteye Türk bayrakları asıldı. Şehit Eyyüp Uğurlu'nun 8 kardeşi olduğu öğrenildi. Şehit Eyyüp Uğurlu'nun yarın Gaziantep'te düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanması bekleniyor.



Şehitlerden Adıyaman nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir'in acı haberi, Besni ilçesinin Suvarlı Beldesine bağlı Pınarbaşı köyündeki ailesine verildi.



Latif ve Nergis Demir'in 1'i kız, 3'ü erkek 4 çocuğundan en büyüğü olan şehidin 3 ay önce göreve başladığı belirtildi.



Şehidin düzenlenecek törenin ardından Pınarbaşı köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN