Pençe Kilit bölgesinde Teğmen Duabey Onur Öztürkmen, P.Söz.Er İsmail Ünal ve Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız şehit oldu!

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada Pençe Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerin taciz atışı sonucunda Piyade Teğmen Duabey Onur Öztürkmen, P.Söz.Er İsmail Ünal ve Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız şehit oldu. Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cudi'deki operasyon sırasında bir korucunun üzerine yıldırım düşmesi sonucu şehit olduğunu açıkladı.

Giriş Tarihi 25 Kasım 2022, 22:26 Güncelleme 26 Kasım 2022, 11:01
Pençe Kilit bölgesinde Teğmen Duabey Onur Öztürkmen, P.Söz.Er İsmail Ünal ve Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız şehit oldu!

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucunda Piyade Teğmen Öztürkmen'in şehit olduğu, 3 askerin yaralandığı belirtildi.



Yaralı askerlerin derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlandığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 25 Kasım 2022 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu kahraman silah arkadaşımız P. Tğm. Duabey Onur ÖZTÜRKMEN şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz"



PENÇE KİLİT BÖLGESİNDEN BİR ACI HABER DAHA
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen Piyade Sözleşmeli Er İsmail Ünal'ın şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verildi.



ACI HABERİ SAMSUN VALİSİ VERDİ
Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit düştü. Acı haber, Samsun Valiliği'nin sosyal medya hesabından duyuruldu. Samsun Valisi Zülkif Dağlı da yaptığı paylaşımda, "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerin taciz ateşi sonucu şehit olan Vezirköprülü kahraman hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve aziz milletimize başsağlığı dilerim" dedi.

PENÇE KİLİT BÖLGESİNDEN KAHREDEN HABER | VIDEO

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, "Vezirköprülü hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerin taciz ateşi sonucu şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

BİR KORUCU ŞEHİT OLDU
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cudi'deki operasyon sırasında bir korucunun üzerine yıldırım düşmesi sonucu şehit olduğunu açıkladı.



BAKAN KOCA'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Bakan Koca sosyal medya hesabından, "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız şehit düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman ordumuza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Aziz evlatlarımızın mekanı cennet olsun" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN