ABD ve Yunanistan'dan yeni skandal! ABD Yunanistan’a MQ-9 Reaper İHA’larını konuşlandırdı

ABD ve Yunanistan yeni bir hadsiz girişime imza attı. ABD Hava Kuvvetlerine bağlı 8 MQ-9 Reaper İHA'lar, ilgili ekipman ve personel ile Larissa üssüne yeniden konuşlandırıldı. Yunanistan'dan yapılan açıklamada "NATO'nun birlikte çalışabilirliğine ve caydırıcılığına katkı sağlayacağını" iddia etti.

Giriş Tarihi 26 Kasım 2022, 01:12 Güncelleme 26 Kasım 2022, 01:22
ABD ve Yunanistan’dan yeni skandal! ABD Yunanistan’a MQ-9 Reaper İHA’larını konuşlandırdı

İÇİNDEKİLER

Yunan medyasında çıkan haberler üzerine Pentagon'dan edindiği bilgiye göre, MQ-9 İHA'ları daha önce çekildiği Larissa üssüne yeniden konuşlandırıldı.



YUNANİSTAN'A 8 "MQ-9 REAPER" İHA
ABD Hava Kuvvetlerine bağlı 8 MQ-9 Reaper İHA'lar, ilgili ekipman ve personel ile 12 Kasım'da Larissa Hava Üssüne gönderildi.



ANLAŞMA DEVREYE KONULDU
Konuşlandırmanın, bir yıllığına ve ABD-Yunanistan Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması kapsamında ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı (EUCOM) ile Yunanistan ordusu arasında 1 Kasım'da imzalanan bir anlaşma çerçevesinde yapıldığı öğrenildi.



YUNANİSTAN VE ABD YENİ PROVOKASYON PEŞİNDE
Yunanistan ordusu, bu konuşlanmanın müttefik kuvvetlerle iş birliğini geliştirme çabalarının bir parçası olduğunu ve "NATO'nun birlikte çalışabilirliğine ve caydırıcılığına katkı sağlayacağını" iddia etti.



YUNAN ADALARA DA SİLAH YIĞDI
Yunanistan daha önce de Ege'de Türkiye'nin yanı başında yer alan gayriaskeri statüdeki adalara ABD ve Fransa'dan aldığı silahlarla donatmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN