Son dakika: CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu yaşamını yitirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, yaşamını yitirdi. Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz Ekim ayında karaciğer yetmezliği nedeniyle Kocaeli Devlet Hastanesi’nde tedavi görmüştü. Öte yandan Celal Kılıçdaroğlu bir dönem kardeşine yönelik söylemleri nedeniyle gündem olmuştu. FETÖ'ye verilen desteği ifşa ettiği için CHP'den ihraç edilen Celal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'daki evlat nöbetine katılığ ağabeyi Kemal Kılıçdaroğlu'nu HDP'den geri istemişti.

Giriş Tarihi 19 Kasım 2022, 01:09 Güncelleme 19 Kasım 2022, 14:01
Son dakika: CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu yaşamını yitirdi

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmit Karabaş Mahallesi'nde ikamet eden kardeşi Celal Kılıçdaroğlu hayatın kaybetti.

CELAL KILIÇDAROĞLU YAŞAMINI YİTİRDİ | VIDEO

EVİNDE FENALAŞTI
Evli ve 2 çocuk babası Celal Kılıçdaroğlu, bugün 22.00 sıralarında Karabaş Mahallesi'nde bulunan 5 katlı binanın 2'nci katındaki evinde aniden fenalaştı.



Yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Adrese gelen ekipler, Celal Kılıçdaroğlu'nun hayatını kaybettiğini belirledi.

Kılıçdaroğlu'nun cansız bedeni, olay yerindeki incelemelerin ardından Kent Mezarlığı morguna kaldırıldı. Celal Kılıçdaroğlu'nun kalp yetmezliği sebebiyle yaşamını yitirdiği öğrenildi.

KARACİĞER VE SOLUNUM YOLU SORUNLARI NEDENİYLE TEDAVİ GÖRÜYORDU
Celal Kılıçdaroğlu, bir süredir solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle hastanede tedavi altına alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde, kardeşini ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 15 dakika kalmıştı.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amerika gezisi sonrası Kocaeli'ne gelip kardeşini hastanede ziyaret etmişti.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TAZİYELERİNİ İLETTİ
Başkan Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kardeşi Celal Kılıçdaroğlu'nun vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti.



Öte yandan merhum Celal Kılıçdaroğlu'nun ağabeyi Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı sert eleştiriler ise hala hafızalardaki yerini koruyor.



"ABİM FETÖ'DEN YANA"
2016 yılında "FETÖ'cüler abimi de kandırmışlar" yazılı pankart açan Celal Kılıçdaroğlu, CHP'den ihraç edileleciğinin söylenmesi üzerine "Beni ihraç edeceklerse de etsinler. Partisiz kalabilirim ama onursuz yaşayamam. Ağabeyim bana sahip çıkacağına, FETÖ'den yana kararını kullanmıştır. Bu konuda benim görüşüm budur" ifadelerini kullanmıştı.



"ALLAH SİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN"
FETÖ/PDY üyelerinin CHP içerisinde bulunmasından duyduğu rahatsızlık sonucu Didim Cumhuriyet Meydanı'nda oturma eylemi başlatan Celal Kılıçdaroğlu, 'Sayın Cumhurbaşkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin' ifadelerinin yer aldığı afiş açmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi, "FETÖ ile nasıl mücadele ettiğini bildiğim için Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.



"BEN DE AĞABEYİMİ HDP'DEN İSTİYORUM"
Celal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da HDP binası önünde evlat nöbeti tutan ailelere de destek vermişti.

Buraya da elinde "Ben de ağabeyimi HDP'den istiyorum" yazılı pankartla giden Celal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun buraya gelmesi gerektiğini söylemiş.

Celal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullanmıştı;
"Ben şaşkınım neden buraya gelmiyor. Fakat bu insanlar burada çocuklarını bekliyor. Annelerin yüzünü güldürelim artık. HDP eş başkanlarına burada sesleniyorum, dağdaki masum çocukları serbest bırakın. Anneler Günü'nde nasıl ki bir gül veriliyorsa çocuklarımız da bir güldür. Annelerine teslim edin. Ağabeyim Kılıçdaroğlu da 'Dostlarım' dediği HDP'ye ve İyi Parti'ye bağlı kaldı. Bunlara bağlı kaldıkça buraları görmezden geldi. Diyarbakır'da CHP'nin il ve ilçe teşkilatları neden buraya gelmiyor. Gelsinler sahip çıksınlar buradaki annelere. Para ve pul istemiyorlar, evlatlarını istiyorlar sadece.

Evlat nöbetindeki aileler de Celal Kılıçdaroğlu'na destek ziyaretinden dolayı teşekkür etmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN